Oldfinion Dressage

Bianca von LarkNimi Bianca von Lark Rotu, sukupuoli reininhevonen tamma Syntymäaika 15.02.2015
VH-tunnus VH15-230-0002 Säkä, väri 166cm, kimo Ikä 4v 15.3.2015, 8v 15.06.2015
Koulutustaso Grand Prix Omistaja yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage Kasvattaja Alondra

VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 14.10.2020
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 66p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-I palkinnolla, 110p.

Bianca on perinyt luonteensa suurimmalta osin isältään, joten tämä nokannyrpistäjä ei pelkää kertoa, mikäli se ei ole tyytyväinen johonkin asiaan. Hoitaessa tamman käytös ei koidu ongelmaksi muuta kuin kavioiden putsauksen osalta. Jalat pysyvät tiukasti maassa, kun hoitaja nappaa kaviokoukun käteensä ja lähestyy uhkaavasti kohti tamman jalkoja. Hetken taistelun jälkeen Bianca kuitenkin tyytyy nostamaan koipensa, jolloin kannattaa kuitenkin olla valmiina väistämään tamman nipistysyritystä hampain. Bianca on lähinnä yhden ihmisen hevonen, joka ei tuntemattomia ihmisiä sulata ainakaan kovin nopeasti. Tamman on todella vaikea tottua uusiin tilanteisiin ja rutiineihin, minkä vuoksi kaikista helpoimmalla pääsee toistamalla edellisen päivän asiat samalla tavalla samassa järjestyksessä. Jos haluaa jännitystä elämään, voi vaikka suitsia hevosen ennen satulointia, ja voi olla varma, että Bianca sekoaa.

Ratsastajalta vaaditaan paljon, jota Bianca suostuu parhaat puolensa näyttämään. Eksaktit avut niin käden kuin jalankin kautta ovat äärimmäisen tärkeitä. Mikäli selkään eksyy joku hullu pomppukeppi, joka käyttää apuja miten sattuu, Bianca pyrkii luikertelemaan ulos ratsastajan käskyn alaisuudesta ja onnistuu siinä usein varsin loisteliaasti. Puhjetessaan kukkaan Bianca on upea näky ja sitä kohti kelpaa kyllä tavoitella. Laukka pyörii hienosti, kunhan hevosen saa ensin kantamaan itsensä ja rehellisesti työskentelemään. Ravi on ollut aina se pieni murheenkryyni, jota kuitenkin pyritään jatkuvasti viemään eteenpäin. Esteitä Biancan kanssa hypitään mielenterveyden ylläpitämiseksi. Mitään suurta potentiaaliahan Biancalta ei esteille löydy, mutta silti tamma kyllä hyppää korvat hörössä niitä säälittävänkin pieniä esteitä. Maastoilu on myös yksi Biancan elämän kohokohta. Metsässä tammalta lähtee usein kaasupoljin pois paikaltaan ja ratsastaja saa olla pidättelemässä tammaa sekä pitämässä huolen siitä, ettei Bianca kaahaa ojaan.

Kilpailupaikalla Bianca on hieman hämillään. Tamma kun ei ole uusien asioiden ystävä, kestää sillä aina hetki ennen kuin se pääsee kisatunnelmaan ja olemaan taas oma itsensä. Aluksi tamman kanssa saa siis taistella, kun se pomppii hysteerisenä narussa edes takaisin ja säpsähtää pienintäkin tuulenpuuskaa. Lastaaminen ei myöskään ole Biancan lempipuuhia. Vaikka sinne koppiin on menty tuhat ja sata kertaa, on Bianca aina yhtä jännittynyt oman häntänsä jahtaaja.
luonne © Amanda


Brighgaze KTK-II, KRJ-I
holst, km, 165cm
Baringr
holst, rnkm, 167cm
Badger holst, vprn, 168cm
Favora holst, rnkm, 165cm
Tobiana
holst, vrn, 164cm
Taragon holst, vrt, 168cm
Vedette holst, mrn, 164cm
Birkenhügel Brünhild KTK-II, KRJ-I
rnld, rt, 164cm
Bahadur
rhld, trt, 162 cm
Baldur rhld, mrn, 167 cm
Butterblume Fawn rhld, rn, 159 cm
Birkenhügel Abigail
rhld, prt, 165 cm
Alwin rhld, vrt, 163 cm
Birkenhügel Severina rhld, vprn, 165 cm

ii. Baringr on 167 senttimetriä korkea ruunikonkimo holsteininhevosori. Baringr kilpaili ennen eläkkeelle ja lähinnä siioskäyttöön jäämistän kouluratsastusta Grand Prix -tasolla, jolla ori pärjäsikin hyvin. Useita keroja sijoittuneiden joukossa ollut ori oli kuin luotu kouluaitojen sisäpuolelle, sillä kauniit, hyvin pyörivät askeleet tulivat hyvin esille vaativissa koululiikkeissä. Luonteeltaan Baringr ei ole yhtään orimainen, vaan tämä käyttäytyy kaikkien normien mukaisesti joka tilanteessa. Ori pyrkii miellyttämään omistajaansa kaikin tavoin, sillä huonokäytöksinen hevonen taida olla kenenkään ihannehevonen. Baringr on kysytty siitoshevonen niin säyseän luonteensa kuin osaavuutensa ansiosta - orilla onkin pian parikymmentä jälkeläistä, joista suurinosa asustaa Saksan maalla.

iii. Badger on vaaleanpunaruunikko holstein-ori, jolta löytyy korkeutta 168 senttimetrin verran. Badger on melkoinen tusinapuoliverinen, joka kisaa kouluratsastusta intermediate-luokissa, mutta jolla ei ole suurempaa arvokisamenestystä takataskussaan. Orin kanssa yritettiin Saksan maajoukkueeseen, mutta tasaisempia suorituksia tekevät hevoset valittiin joukkueeseen. Näyttäväliikkeinen Badger on ratsastaessa herkästi kuumuva mutta osaava tapaus, joka vaatii luonnollisesti selkäänsä kokeneen ja tarkka-apuisen ratsastajan. Tämän kanssa ei auta olla peukalo keskellä kämmentä, sillä orina tällä on runsaasti sukupuolelleen ominaisia piirteitä, kuten tammojen perään haikailu. Badgerilla on tällä hetkellä 12 jälkeläistä, joista osa on jo näyttänyt kyntensä koulukentillä.

iie. Favora on varmasti jokaisen vaativasta kouluratsastuksesta pitävän unelmahevonen: holsteininhevostamma 165 senttimetrin korkeudella, puhtaanvalkoisella ruunikonkimolla värityksellä ja upealla rakenteella. Favora on vaikeuden koululuokkien lisäksi menestynyt myös hyvin näyttelykehissä, ja tämä onkin luonteeltaan varsinainen show-hevonen: tuntemattomien näköpiirissä tämä esiintyy mielellään edukseen eikä esittele kuin parhaimmat puolensa. Normaalisti tammalta voi odottaa pientä jääräpäisyyttä, mutta elämä tämän kanssa on kuitenkin melko sopusuhtaista. Kantakirjaan päässeellä Favoralla on on kuusi jälkeläistä, joista lähes kaikki ovat jääneet Saksaan kisauraansa aloittelemaan.

ie. Tobiana on vaaleanruunikko holsteininhevostamma. 164 senttimetriä korkea Tobiana on lähinnä kouluratsastukseen painottunut tamma, joka kisaa kyseistä lajia aina Grand Prix -asolla asti. Tamma on kuitenkin näyttänyt osaamisensa myös valjakkoajossa, mutta kärrytouhut ovat lähinnä vapaa-ajan harrastus, eikä sitä kisata tai treenata niin tosissaan kuin kouluratsastusta. Useita sijoituksia napannut tamma on saanut kiitosta sopusuhtaisesta rakenteestaan, mitä tamma on periyttänyt useimmille jälkeläisilleen. Valitettavasti myös Tobianan kipakka ja tempperamenttinen luonne on siirtynyt suurimmalle osalle tamman jälkeläisistä. Tamma vaatiikin käsittelijäkseen kokeneen ja osaavan ihmisen, jottei tämä päätä keksiä mitään omia juttuja.

iei. Taragon on vaaleanrautias holstein-ori, jolta löytyy korkeutta 168 senttimetrin verran. Tällä hetkellä ori toimii lähinnä jalostusorina Saksassa sekä muualla Keski-Euroopassa, ja orilta löytyykin jälkeläisiä jo 32 kappaletta, joista muutama on menestynyt erittäin hyvin koulukisoissa yhden päästen jopa Ranskan kouluratsastusmaajoukkueeseen. Taragon on itse kisannut Grand Prix -tasolla lukuisissa kisoissa sijoittuen erinomaisesti, ja kerran ori starttasi kouluratsastuksen EM-kisoissa sijoittuen niukasti kolmanneksi. Luonteeltaan ori on herkkä ja vaativa ratsastaa, mutta joka osaa kuitenkin antaa ratsastajalle myös jotakin takaisin saatuaan pehmeät ja selkeät avut. Kouluratsastuskisoissa saadun menestyksen lisäksi Taragon on pärjännyt myös näyttelyissä kohtalaisen hyvin.

iee. Vedette on luonteeltaan melko huomaamaton ja arka holsteininhevostamma, joka on sukunsa musta lammas: kisakentillä täydellisesti flopannut tamma ei ole lukuisista yrityksistä huolimatta saanut sijoituksen sijoitusta kouluratsastuksen tai valjakkoajon saralta, ja usein tämän nimi keikkuikin sijottuneiden häntäpäässä. Onni onnittomuudessa, mustanruunikolla Vedettellä on kuitenkin uskomattoman upea rakenne, ja näyttelyissä tamma pyyhkisikin muilla lattiaa, jos tämä uskaltaisi antaa itsestään kaikki irti hevos- ja ihmispaljouden keskellä. Kotioloissa tammasta kuoriutuu varsin osaava ratsu, mutta kisamenestyksen puutten takia tämä ei ole ollut kovin suosittu jalostushevonen: Vedetteltä löytyy kaksi jälkeläistä, eikä uusia ole ainakaan tähän hätään suunnitteilla.
Isän puolen sukuselvitys © Pierre

ei. Bahadur on ikilapsi, jolta keskittymiskyky puuttuu totaalisesti. Rautias reininhevosori kilpailee Prix St Georges tasolla aiheuttaen jonkin verran halveksuvia katseita. Bahadur kun ei ole se kaikkein hyväkäytöksisin kilparatsu - lähinnä se muisuttaa luonteeltaan jääräpäistä puskaponia. Vaikka ori ei kilpailupaikalla aiheuta suurta ihailua, on se kuitenkin menestynyt kohtalaisen hyvin ja napannut myös muutamia osakilpailuvoittoja. Kovinkaan moni ei Bahaduria ratsukseen halua, koska se tietää verta ja hikeä. Ratsastajan on vaikea nauttia kyydistä, kun ori haluaisi sooloilla joka käänteessä. Kovinkaan paljoa ei Bahaduria kysytä tulevien kouluvarsojen isäksi, mutta muutama rohkea kysyjä onkin saanut yllätyksekseen oikein kelvon nuoren kouluratsun, jolta löytyy potentiaalia vaikka mihin.

eii. Baldurista on käyty jo kovaa kamppailua varsasta asti. Se myytiin nuorena koululupauksena hurjaan hintaan saksalaiselle siittolalle. Siellä ori sai viettää muutaman vuoden kilpaillen nuorten hevosten luokissa ja näyttäen oman potentiaalinsa. 8-vuotiaana Baldur päätyi tanskalaiselle kouluratsastajalle, jonka kanssa vietti lopun kilpaurastaan Grand Prix tasolla. Luonteeltaan ori on melko jääräpäinen otus, jolta lähtee meno lapasesta varsin herkästi. Usein uuden ratsastajan kanssa meni hetki ennen kuin yhteinen sävel löytyi, minkä vuoksi Baldurilla oli aina ratsastajan vaihtumisen jälkeen pieni taantuma, jolloin sijoituttiin kauas kärjestä. Hevonen on peräti viisinkertainen arvokisamitalisti kahdella henkilökohtaisella ja yhdellä joukkuemitalilla EM-kilpailuissa sekä kahdella MM-pronssilla. Baldur löytyy monen menestyneen saksalaisen puoliverisen lähisuvusta ja on edelleen suosittu jalostusori.

eie. Butterblume Fawn on vauhdikas tamma, joka kilpailee lähinnä vaativalla tasolla kouluratsastuksessa. Vaikka kouluratsastus onkin hevosen päälaji, on se käynyt pyörähtämässä myös muutamissa helpoissa valjakkoluokissa. Meno Fawnin selässä tai vieressä seistessä on hurjaa eikä sitä ihan jokainen kaksijalkainen pysty sulattamaan. Tamma häslää joka paikassa kuin viimeistä päivää eikä se malta olla aloillaan lainkaan. Eteen ei ole vielä tupsahtanut kertaakaan ihmistä, joka rehellisesti jaksaisi Fawnin kanssa olla. Hieman honkkeli kun Fawn rakenteeltaan on eikä luonnekaan ole sieltä parhaimmasta päästä, on se pyöräyttänyt maailmaan vain yhden varsan, joka tosiaan peri äitinsä riehumisalttiuden.

ee. Birkenhügel Abigail on kasvattajansa upeimpia luomuksia, joka omaa järkähtämättömän keskittymiskyvyn ja on rauhallinen tilanteessa kuin tilanteessa. Abigail kilpailee Grand Prix tasolla dominoiden usein osakilpailulistojen kärkeä. Pyörivän laukan omaava tamma on valittu olympiakahinoihin edustamaan Saksaa peräti kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla menestykseen tottunut hevonen joutui tyytymään katkeraan nelossijaan, mutta toisella kerralla napattiin vaatimaton kultamitali Johan Ritschelin ratsastamana. Nykyään 16-vuotias reininhevostamma kuljeskelee vapaana pienellä skotlantilaisella farmilla, jossa sillä on kaverina kunnioitettavaan 28 ikävuoteen ehtinyt shetlanninponitamma. Abigailin on tarkoitus varsoa vielä kerran, minkä jälkeen sillä olisi kolme varsin menestyksekästä jälkeläistä.

eei. Alwin kilpaili Intermediate tasolla vaihtelevasti menestyen. Mikään mitalihai Alwin ei totisestikaan ollut vaan kaikki palkintokorokesijat olivat kovan työn takana. Alwin kilpaili kansallisella tasolla Hollannissa, jossa voitto ei helposti lähtenyt hevosten ollessa toinen toistaan parempia ja kovempitasoisia. Luonteeltaan ori oli kuitenkin puhdasta kultaa. Nöyrä, kiltti ja yhteistyöhaluinen Alwin oli varsinainen työnarkomaani, joka jaksoi jatkaa eteenpäin miljoonista esteitä huolimatta. Ori oli myös sosiaalisesti lahjakas kaveri: useat lajitoverit suorastaan tunkivat laitumella Alwinin seuraan. Ori jätti jälkeensä peräti 20 varsaa, joista pari on kivunnut Hollannin sekä Saksan maajoukkueeseen.

eee. Birkenhügel Severina oli hyväluonteinen kouluratsu, joka kilpaili Hollannissa Intermediate tasolla. Mitään suuria saavutuksia Severina ei ehtinyt napata onnettomuuden vuoksi, jossa tamman jalka koki kovia eikä se enää kestänyt ratsastusta lainkaan. Kilpauransa hevonen lopetti jo 9-vuotiaana ja päätyi viettämään varhaiseläkepäiviään. Huono-onninen Severina loukkasi samaisen jalkansa uudestaan vain kolme vuotta ensimmäisen jälkeen, mikä koitui sitten tamman kohtaloksi ja se lopetettiin 13-vuotiaana. Severina ehti kuitenkin jättää maailmaan kaksi suloista tammavarsaa, joista kuoriutui, ehkä pieneksi yllätykseksi, kärkisijojen lemmikkejä.
Eman puolen sukuselvitys © AmandaJälkeläiset & jälkeläisinfo

rhld tamma Kornelia von Lark Myönnetty VIR MVA ch-arvonimi.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-I palkinnolla.
Palkittu Yleislaatuarvostelussa YLA2-palkinnolla.
old ori Oldfinion Prachtvoll Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-I palkinnolla.
Palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa KRJ-I palkinnolla.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
fwb ori Antimatter

Kilpailut & näyttelyt

KRJ:n alaiset kilpailut
15.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 05/30
07.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 04/30
05.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 03/30
04.06.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 02/30
31.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 05/30
30.05.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 02/30
29.05.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 02/30
29.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 03/30
28.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 03/30
28.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 04/30
27.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 03/30
27.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 04/30
26.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 03/30
25.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 01/30
22.05.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 05/30
23.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 01/30
21.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 03/30
19.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 01/30
18.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 01/30
17.05.2015 - KRJ - Wolf Sporthorses - Grand Prix - 02/30
11.05.2015 - KRJ - KK Clique - Grand Prix - 01/30
11.05.2015 - KRJ - KK Clique - Grand Prix - 05/30
10.05.2015 - KRJ - KK Clique - Grand Prix - 05/30
09.05.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 05/30
09.05.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 04/30
08.05.2015 - KRJ - Kilpailukeskus Reiter - Grand Prix - 04/30
08.05.2015 - KRJ - Kilpailukeskus Reiter - Grand Prix - 04/30
06.05.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 01/30
05.05.2015 - KRJ - KK Clique - Grand Prix - 01/30
04.05.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 02/30
01.05.2015 - KRJ - Kilpailukeskus Reiter - Grand Prix - 04/30
01.05.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 02/30
29.04.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 05/30
28.04.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 01/30
27.04.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 02/30
27.04.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 05/30
26.04.2015 - KRJ - Kilpailukeskus Reiter - Grand Prix - 05/30
26.04.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 02/30
24.04.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 04/30
23.04.2015 - KRJ - Sirxire - Grand Prix - 04/30
20.04.2015 - KRJ - Oldfinion Dressage - Grand Prix - 01/30
16.04.2015 - KRJ - Oldfinion Dressage - Grand Prix - 04/30
13.04.2015 - KRJ - Oldfinion Dressage - Grand Prix - 05/30
09.04.2015 - KRJ - Oldfinion Dressage - Grand Prix - 02/30
08.04.2015 - KRJ - Oldfinion Dressage - Grand Prix - 05/30

KRJ Cup
29.02.2016 - KRJ Cup - Fiktio - Grand Prix - 12/255
31.03.2015 - KRJ Cup - Oldfinion Dressage - Grand Prix - 07/107
30.09.2017 - KRJ Cup - Savage - Grand Prix - 1/138
28.02.2018 - KRJ Cup - Kuuralehdon hevostila - Grand Prix - 4/99

VSN näyttelyt
26.12.2017, Alondra, Champion

NJ näyttelyt
25.09.2017 Oldfinion Dressage, irtoSert (Pt: Lissu )
21.08.2018 Oldfinion Dressage, BIS3, MVA-SERT (Pt: Kati)
02.10.2018 Cefnmoor, irtoSert (Pt: Kati)
06.10.2019 Alondra, irtoSert (Pt: Miia Maria)
07.10.2020 Haltiasalo, BIS12, MVA-SERT (Pt: alaera)

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

07.06.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana CC.

Biancan kanssa teimme tänään paljon ratsastukseen kuuluvia perusharjoituksia. Alkuverryttelyyn kuului totuttuun tapaan käyntiä ja kevyttä ravia. Sait tehdä paljon voltteja, sillä Bianca ei ollut mitenkään taipuvaisella tuulella tänään. Vähitellen tamma antoi kuitenkin periksi sen verran, että sait avut läpi ja hevosen pysymään halutulla reitillä. Kun verryttely oli suoritettu, saitte alkaa tehdä väistöjä niin, että väistitte pitkältä sivulta kentän pituushalkaisijalle ja sieltä takaisin pitkälle sivulle ennen kulmaa. Ensin tätä tehtiin ravissa, sitten käynnissä ja lopuksi myös laukassa. Sait tamman väistämään melko hyvin, vaikka hetkittäin Bianca oli menossa hieman lapa edellä väistön suuntaan. Muista pitää hevonen suorana ja pysy keskellä hevosta. Muista myös pitää huoli siitä, että takaosa on kunnolla mukana. Sait siirryttyä askellajista toiseen hyvin ja ylläpidettyä pyydetyn askellajin. Kun väistöjä oli tehty riittävästi, saitte tulla kolmikaariselle kiemurauralle, jonka jokaiseen kaarteeseen tehtiin voltti. Lisäksi kolmikaarisen jokaisella suoralla osuudella sait väistättää tammaa hieman. Avoimella pitkällä sivulla sait nostaa vaihdellen myötä- ja vastalaukkaa. Sait nostettua laukkaa oikein mainiosti, eikä Bianca yrittänyt venkoilla itseään vastalaukasta myötälaukkaan. Kolmikaarisella sait alkaa tehdä siirtymisiä askellajien välillä. Tamma tuntui heräävän tämän harjoituksen ansiosta paremmin ja loppuvalmennus sujuikin jo paljon kivemmin kuin miltä alkuverryttelyn aikana tuntui. Sait kaikki askellajit toimimaan molempiin kierroksiin. Loppuverryttely oli jälleen kevyttä ravia ja sopivassa määrin kaarevia uria.02.05.2015 - Kouluvalmennus, valmentajana CC.

Bianca oli alussa hieman hermostunut jostain syystä. Aloittelimmekin valmennuksen siis tekemällä runsaasti voltteja ja ympyröitä, jotta tamma saatiin kuulolle ja rentoutumaan. Sinun oli hieman haastavaa saada avut läpi ensialkuun, mutta useamman toiston jälkeen Bianca alkoi rentoutua vähitellen ja kuunnella sinua. Kun tamma oli saatu kunnolla kuulolle, pääsitte tekemään vuorottain avo- ja sulkutaivutuksia. Bianca oli jo vertynyt sen verran mukavasti, että se taipui riittävästi tehtävää varten. Muista pitää ulkopohje tasaisena, sillä nyt huomasi heti, että Bianca herpaantui kun yritit antaa liian voimakkaan pohjeavun. Ravi näytti Biancalla läpi valmennuksen oikein mukavalta ja lähes koko ajan rennolta. Taivutukset sujuivat loppujen lopuksi sulavasti. Muista ratsastaa ajatuksen kanssa heti alusta alkaen! Kun käynti ja ravi sujuivat, oli aika siirtyä laukkoihin. Teetin teillä varsin paljon vastalaukkaa ja jonkin verran laukanvaihtoja. Bianca oli aluksi hieman vetelä ja rikkoi helposti raviin. Kun muistit taas ratsastaa huolellisesti, pysyi laukkakin yllä ja tehtävä sujui. Muista pitää ohjilla tasainen tuntuma hevosen suuhun, jotta et nypi ja siten ärsytä sitä. Kun kaikki palikat osuivat kohdilleen, Bianca näytti erinomaiselta. Kun tehtävä sujuu hyvin, voit kiittää sitä taputtamalla kevyesti kaulalle sisäkädellä. Näin pääset antamaan palautteen onnistumisesta nopeasti ja helposti, ja samalla hevonen pysyy avuilla. Loppuverryttelyn saitte tehdä kevyessä ravissa melko itsenäisesti. Bianca oli rento ja halukas liikkumaan. Jatkakaa vain samaan malliin kotona ja kisaradoillakin niin hyvä tulee!23.08.2017 - uudet hevoset talliin

Bianka ja Kornelia, äiti ja tytär paketti, tuli Oldfinioniin kun Amanda vähensi hevosiaan Alondrasta. En ollut ostamassa hevosia noina aikoina, mutta oikeastaan se oli tyttären ansioita, että kiinnitin tähän parivaljakkoon huomiota. Kornelialla oli nimittäin meidän jalostusohjelman tiukimman version mukainen sukutaulu. Sen suvussa oli reininhevosia ja trakehnereita. Trakehnereitahan olen käyttänyt hevosteni jalostuksessa jo alkuajoista lähtien, mutta reininhevoset ovat olleet itselleni täysi mysteeri vaikka se on saksalainen kantakirja. Minun piti vielä Amandalta varmistaa, että ovathan nämä oldenburgien suvussa hyväksyttyjä vaikka kyllä tiesin vastauksen jo etukäteen. Miksi saksalainen kantakirja ei olisi kun lähes samoista hevosista nämäkin linjat on tuotettu. Itselläni ei siis ole mitään hinkua kasvattaa reininhevosia tallissa, vaikka joskus tallissa syntyy muitakin kuin oldenburgeja. Nyt halusin tämän parivaljakon puhtaasti siitä syystä, että ne sopivat oldenburgien jalostukseen täydellisesti ja tuo toivottua vaihtelua ja väljyyttä meidän sukulinjoihin.

Olin aluksi rustaamassa ostotarjousta ainoastaan Korneliasta, mutta lisäsin lopulta sen emän Biancan mukaan. Ajattelin, että kyllä tämäkin tamma voisi muutaman Oldfinion-varsan pyöräyttää kerran se on saanut ainoastaan yhden jälkeläisen ennestään. Vaikka suurimmaksi osaksi varsahaaveet kohdistuvat nyt Korneliaan, sillä meillä on sille tallissa useampikin sopiva ori jotka ovat omaa tuotantoa. On taas mukava päästä yhdistelemään näitä upeita hevosia omiin linjoihin. Toiveissa tietysti olisi, että muutkin innostuisivat näistä yhdistelmistä niin ei tarvitse kaikkia varsoja pitää kotona.