Oldfinion Dressage

Oldfinion Emperio


Nimi Oldfinion Emperio Rotu, sukupuoli oldenburg ori Syntymäaika 07.09.2017
VH-tunnus VH17-013-0105 Säkä, väri 168cm, ruunikko Ikä 4v 19.09.2017, 8v 24.09.2017
Koulutustaso Intermediate I Omistaja yersinio, VRL-06303, Oldfinion Dressage Kasvattaja Oldfinion Dressage
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 69p.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 4v KV-II-palkinnolla, 28p.

Emperio on kilpaillut porrastettuja maksimitasolleen Intermediate I

Emperio on luonteeltaan oikein mukava ja myös helppo hevonen. On siinä paljon orimaisia piirteitä jotka voivat tietysti saada toiset ärsyyntymään, mutta meillä jaksetaan katsella ne orien machoilutkin. Emperio on vähän macho. Ehkä sellaisella hyvällä huumorilla varustettuna. Ori on rohkea kuin mikä. Jos muita pelottaa niin tämä kaveri käy heti katsomassa, että mikä siellä heiluvassa oksassa nyt niin pelottavaa muka on. Ori myös ilmoittaa tulostaan. Aina. Kimakka hirnuhuuto kaikuu kun ori astelee hiekkatietä pitkin kohti kenttää. Ja kentällä sitten vähän höristään ja muuten vain höpötellään vastaantulijoille, menijöille ja vierustovereille. Emperio on kuitenkin todella kiltti ja se kunnioittaa ihmistä ja ihmisen tilaa. Se menee kuuliaisesti sinne minne ihminen ohjaa ja onkin maastomopona varsin mukava seuralainen kun se ei hetkahda niin mistään.

Joskus se äänen käyttö voisi olla tälläkin orilla vähän vähempää. On nimittäin käynyt niinkin, että pitkän kisaviikonlopun jälkeen rupeaa äänihuulet olemaan niin käytetyt, ettei kunnollista, hevoseksi tunnistettavaa, pihausta meinaa lähteä. Joskus orin huutelu on ollut radallakin häiriöksi, mutta orin vanhetessa ja ratojen vaikeutuessa alkoi keskittyminen parantumaan ja suorituksissa taso nousi.

Emperio on kengittäjämme yksi suosikkiasiakkaista. Ori seisoa nököttää aina kiltisti ja kuuliaisesti koko kengityksen ajan. Jalka pysyy tasan siinä paikassa mihin kengittäjä sen asettaa, oli se sitten polvien välissä tai tuen päällä. Vielä puuttuisi se, että ori pitäisi jalan itse ilmassa, mutta täydellistä asiakasta saa kengittäjä vielä odottaa. Eläinlääkäristä Emperio taas ei pidä. Se on aivan liian fiksu unohtaakseen sen, että eläinlääkäri aina ensitöikseen pistää häneen terävän pienen piikin joka nippaisee niin ikävästi. Eläinlääkäri siis otetaan aina vastaan erittäin epäluuloisesti ja rauhoituspiikkiä ori pyrkii väistelemään viimeiseen asti. Tarvitsee hyvät herkut tarjolle, että oria saa jujutettua.

Emmanuel
VIR MVA ch., VSN Ch., KTK-II, KRJ-III
Edgar
old, 174cm, rn
Emmett
old, 168cm, rn
Maddalen
old, 164cm, m
Jaicee
old, 162cm, km
Jaden
old, 170cm, rt
Fiona
old, 165cm, km
Quintessence
VIR MVA ch., KTK-II
Declan
old, 170cm, rn
Damari
old, 169cm, rn
Eglantine
old, 166cm, m
Quiana
old, 163cm, rn
Atticu
old, 172cm, rt
Querida
old, 167cm, rn

Isänisä Edgar siirtyi jalostukseen vanhemmalla iällä, ori oli jo kymmenen vuotias kun se esitettiin oripäivillä ensimmäisen kerran. Sitä ennen se oli ollut kilpailukäytössä. Ori menestyi hyvin nuorten hevosten luokissa ja se myytiin niiden jälkeen Kellerien perheeseen kilpakäyttöön. Perheen teini-ikäiset siskokset kilpailivat orilla Intermediate tasolla asti. Lapsien lentäessä pesästä ori myytiin saksalaiselle kilparatsastajalla Marya Meisnerille joka nosti orin vielä kilpailemaan Grand Prix-tasolla. Ori menestyi Meisnerin ratsastamana erittäin hyvin ja sijoittui usein. Hyväluonteinen ori tosiaan tarjottiin kymmenen vuotiaana kantakirjaan ja se sai jalostusluvan jonka myöntämistä avitti menestyksekäs kilpailutausta. Edgarin jälkeläiset ovat olleet vauhdikkaita ja liikkuvaisia ratsuja joilla on ollut erityisen kiva ja helposti työstettävä laukka.

Isänemä Jaicee edustaa hieman tuntematonta tammalinjaa ja ehkä osittain sen vuoksi, ettei tammalinja ole jättänyt kantakirjaoreja. Siksi juuri tämä tamma on iso poikkeus, sillä se on jättänyt useamman jalostusoriin ja ja loput sen jälkeläisistä ovat olleet hienoja kisahevosia. Tamman omistajan onneksi tamma astutettiin ensimmäisen kerran sen ollessa kolmevuotias ja kun ensimmäinen varsa osottautui niin hienoksi, ei tammaa enää lopulta haluttu edes rasittaa turhilla ratsutuskoulutuksilla. Jaiceetä oli kaavailtu pienimuotoiseen kilpailukäyttöön, mutta hyvä siitostamma menee hukkaan moisissa asioissa. Hieman ikävänä puolena Jaiceen jälkeläisistä pitää sanoa, että ne ovat kaikki olleet hyvin haastavia luonteeltaan. Ensimmäinen oli pahin ja sen jälkeen tamman orivalinnat tehtiin hyvin pitkälti niin, että orin tiedettiin jättävän mukavaa luonnetta. Sitä kun ei ollut emän puolelta tarjolla.

Emänisä Declan oli luonteeltaan hyvin vaikea ja tempperamenttinen hevonen ja samaa luonnetta se jakoi myös jälkeläisilleen. Siihen aikaan kun ori vaikutti oli muodissa niin juuri tempperamenttiset, lennokkaat ja vauhdikkaat kouluhevoset. Sellaiset joita juuri ja juuri pystyi rautainen ammattilainen ratsastamaan. Declan sai itselleen paljon tammoja. Buumin mennessä ohi astutusmäärät kuitenkin laskivat räjähdysmäisesti. Ori jätti jälkeensä niitä erinomaisia liitokavioita, mutta joukkoon mahtui myös näitä joilla ei liike riittänyt suurille radoille eikä ratsastettavuus myöskään ollut harrastetason ratsastajalle riittävän pehmeä.

Emänemä Quiana oli herttainen siitostamma. Palkittu usein näyttelyssä ja sai aina kehässä palautetta hyvästä kunnostaan. Vaikka tamma toimi siitostammana, se ei juuri siltä näyttänyt. Se oikeastaan näytti aina siltä kuin se olisi ollut täydessä treenissä ja lihaksistoltaan valmis lähtemään GP-radalle. No, kummempaa treeniä tamman kanssa ei tehty, mutta se sai kuitenkin aina aktiivista liikuntaa ja liikutusta asuintallillaan. Tamma on saanut peräti kymmenen jälkeläistä ja kaikki tammoja. Quiana päästi orit hyvin läpi, joten joten jos halusi itselleen varsan joka vaikutti isältään niin Quiana oli oikea tammavalinta.Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Emperio on tarjolla jalostukseen.

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
old tamma Avaline von Lark Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-II-palkinnolla.
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
ktk kelpoinen
hann ori Eppej Circus

Kilpailut, näyttelyt & laatuarvostelut

VSN näyttelyt

NJ näyttelyt

KRJ Cup & Champions sijoitukset

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat