Glänzend

Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-III-palkinnolla, 19 p.

Glänzend, oldenburg ori, 170cm, ruunikko, VH17-013-0150
syntynyt: 08.11.2017 (3v 08.12.2017, 8v 01.01.2018)

Hevosen omistaja ja maahantuoja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage.

Glanz
old, 174cm, m
Glitzern
old, 167cm, rn
Terelle
old, 167cm, m
Pepin
old, 170cm, rn
Velten
old, 168cm, rn
Philippine
old, 164cm, m

i. Glanz oli 174cm korkea ori joka näytti vielä suuremmalta kuin on. Orin kaula oli hyvin ylöskiinnittynyt ja ulkonäöltään se oli ryhdikäs. Kuitenkaan selästä käsin ori ei tuntunut niin suurelta, mitä se ulospäin antoi ymmärtää. Säkä oli korkea, mutta selkä kuitenkin laskeutui alemmas. Glanzin luonne oli miellyttävä ja kiltti. Sitä pidetäänkin hyväkäytöksisenä ja se on jättänyt jälkeläisilleen hyvää luonnetta. Sitä on siis käytetty paljon etenkin harrastekasvattajat tammoilleen jotka ovat halunneet myydä hevosiaan tavallisille harrastajille. Glanzin jälkeläisiä on ympäri maailmaa. Niitä löytyy ympäri eurooppaa, Australiasta ja Yhdysvalloista. Ori itse ei ole ehtinyt tekemään pitkää kilpailu-uraa, mutta on silti startannut ihan Grand Prix-tasolla asti.

e. Pepin on tamma joka on jalostuksellisessa mielessä ehkä hieman jakanut ihmisten mielipiteitä. Tamma on ihmisten kanssa toimeentuleva ja laumassa selkeä johtajatamma. Sen reviirille ei muilla hevosilla ole asiaa. Tammaa ei kuitenkaan ole koskaan saatu ratsutettua kunnolla. Toiset syyttävät puutteellista alkukoulutusta, toiset pitävät vain tammaa hevosena joka ei pidä ihmistä selässään, ei vaikka sen olisi aikanaan ratsuttanut maailman paras ratsuttaja. Pepin on kuitenkin saanut kolme jälkeläistä ja yhdestä on tullut ihan kantakirjaori ja kaikki sen jälkeläiset ovat ihan normaaleja ratsuja. Tammalla on hieno ja kantakirjaoreja ennenkin jättänyt emälinja, joten siinä mielessä tamma on ehkä ollut ihan järkevää siirtää siitokseen ratsutusongelmasta huolimatta.


Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
old ori Oldfinion Wunderwoll Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-??-palkinnolla.


Kilpailut & näyttelyt

NJ näyttelyt

VSN näyttelyt

Zen on kilpaillut porrastettuja koulukilpailuja
Hevonen on tasolla: 7
Koulutustaso: Vaativa A
Pisteet: 3048.82

Hevosen VRL profiiliin →

KRJ cup

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

20.11.2017, uusi ostos

Zen ja Iconia saapuivat Oldfinion Dressageen Saksasta. Olin jo hetken aikaa etsinyt talliin sopivia oreja. Sopivien yksilöiden etsiminen osottautuikin melko haasteelliseksi sillä en osannut päättää mistä ikähaarukasta hevosen ottaisin. Vanhemman, jo kilpailleen yksilön hakeminen on aina houkuttelevaa, mutta nuoren taas saisi halvemmalla hinnalla. Iconia ja Zen olivat samalla välittäjällä myytävänä ja molemmat orit olivat kovasti mieleeni. Päätin tarttua helppoon ratkaisuun ja ottaa molemmat hevoset samasta paikasta. Näin sain samalla kerralla hoidettua molempien hevosten ostotarkastukset ja niiden mennessä läpi, myös kuljetuksen Suomeen. Iconia ja Zen tulevat molemmat olemaan osa tulevaa kasvatussuunnitelmaani joka hieman poikkeaa aiemman totutusta mallista. Toivon, että se tulevaisuudessa näkyy orien jälkeläisten ja etenkin jälkeläisten jälkeläisten kautta.

Hevosen kuvat: © Roshoeve
Virtuaalihevonen / a sim-game horse
Tausta: Pattern Library
Ota yhteyttä: yersinio