Illuminada

    Illuminada, VH17-013-0112
    oldenburg tamma, 162cm, rautias

    syntynyt: 25.08.2017(4v 25.10.2017, 8v 01.11.2017)

    Hevosen omistaja ja maahantuoja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage.

Myönnetty Champion-arvonimi.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 65p.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 3v KV-III-palkinnolla, 18 p.

Nada on virkeä hevonen. Se olisi aina menossa ja tohottaa suuna päänä sinne tänne. Sitä saa olla koko ajan toppuuttelemassa, että se malttaisi olla rauhassa. En tiedä mihin tammalla on ikuinen kiire, mutta ehkäpä asiat aina alkaa ja loppuu nopeasti kun hommat hoitaa supernopeasti. Eikä tämä ole edes vain ratsastuksellinen tai liikkumisen asia, vaan näkyy kaikessa tamman elämässä. Ruot ja juomat meinataan hotkia yhdellä suupalalla. Tammalle pitää kaikki herkut pilkkoa hyvin pieniksi paloiksi, sillä se itse on liian kiireinen pureskelemaan ruokaansa.

Kiireisestä elämästään huolimatta Nada on kuuliainen. Se oppii nopeasti ja on miellyttämisenhaluinen hevonen. Ihmisen pyynnöt ja käskyt ovat sille laki eikä se esitä vastaväitteitä. Kun se on kerran jonkun asian oppinut niin se toteuttaa oppimansa aina uudelleen ja uudelleen kyseenalaistamatta yhtään, että tarvitseeko tänään painaa hommia. Ratsuna tamma on siis oikein miellyttävä ja myös rakenteen ja liikemekaniikkansa puolesta liikkuminen on sille luontaisesti helppoa.

Herkkänä tammana eläinlääkärin vierailut ovat tamman pahin painajainen. Ei se mikään tyhmä ole ja tietää, että eläinlääkäri tarjoaa vierailullaan aina jotain ikävää. Vähintään sen ikävän tainutuspiikin ennen euforista hönö-oloa.

Kengittäjä ei aiheuta Nadalle yhtään niin pahoja mielikuvia kuin eläinlääkäri, mutta valitettavasti tunne ei ole molemminpuoleinen. Kengittäjä näkee varmasti painajaisia kun tietää, että Nadan kengitys on tulossa. Tamma kun jaksaa sitä jalkaansa pitää ylhäällä noin sekunnin ja sitten se olisi omasta mielestään valmis. Miksi ei ole se ratsastuksen ihana ja kuuliainen tamma ikinä läsnä kun kengittäjä häärää jalkojen kimpussa? No kyllä Nada paremmin malttaa kun tarjolla on ruokaa jota natustaa, mutta silti on syytä olla nopea. Ettei mene yhdellä kertaa koko päivän heinä annos. Tamma kun oli myös nopea syömään ruokansa.

Fellanda
old, 169cm, rt
Furda
old, 162cm, rt
Tanaquil
old, 166cm, rn
Ionia
old, 167cm, rn
Jeremiah
old, 170cm, rn
Iyana
old, 162cm, m

Lue sukuselvitys →

Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
old tamma Oldfinion Illumination
old ori Oldfinion Iconic KTK kelpoinen
old tamma Oldfinion Nadia KTK kelpoinen


Kilpailut & näyttelyt

NJ näyttelyt
10.10.2017 Oldfinion Dressage, irtoSERT (Pt: Zafiro)
02.03.2018 Oldfinion Dressage, irtoSERT (Pt: LissuT.)
25.11.2018 Oldfinion Dressage, irtoSert (Pt: Dimma)

VSN näyttelyt

Illuminada on kilpaillut porrastettuja koulukilpailuja
Maksimitaso: Intermediate II
Pisteet: 6313.18

Hevosen VRL profiiliin →

KRJ cup
30.06.2018, KK Stewart, KRJ CUP, Intermediate I, 4/76
30.11.2018, Harmaatuulen oa, KRJ CUP, Vaativa A, 10/121
28.02.2019, Kuuralehto, KRJ CUP, Vaativa A, 9/81

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

XXI nuorten kouluhevosten laatuarvostelu 20.10.2017

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu järjestettiin jälleen kerran meidän toimesta, mutta koska Oldfinionin hevostilanne on tällä hetkellä se, että hevosia meinaa pursuta ovista ja ikkunoista, on tilausuus päätetty järjestää vähän aikaa muualla. Etsin sopivia tiloja Keskusta foorumin kautta ja sopiviksi tiloiksi löytyi Adinan ja Hukkapuron tilat. Päätin, että otetaan molemmat käyttöön ja tämä tilaisuus järjestettiin nyt sitten ensimmäisen kerran Adinassa. Sinne olikin sitten matkaa. Kerrankin pohjosemmassa asuvat saavat lyhyen matkan tilaisuuteen. Ehkä heille vain kahden tunnin ajomatka kun naapurikaupungista ajelee ;D Meiltä matkaa lapin perukoille olikin sitten jo vähän enemmän joten olimme hyvissä ajoin matkalla. Tulihan reissusta pidempi ja tallin henkilökunnan piti omien hevosten lisäksi huolehtia tilaisuuden järjestämisestä. Onneksi Adinasta löytyi tilaa majoittaa tallin hevoset väliaikaisesti.

Olimme tammaporukalla liikenteessä ja mukana olivat Saksantuonnit Ottavia ja Illuminada sekä Zonjiet Studin kasvatti Queen vd Halor. Sää oli sen verran sateinen joten tilaisuus pidettiin Adinan suuressa ja valoisassa maneesissa. Omille hevosille maneesi ei ole mikään erikoinen nähtävyys, mutta tilaisuuteen mahtuu aina nuoria jotka ovat maneesissa käyneet vain muutaman kerran elämässään tai ehkä tulevat tilaisuudessa maneesiin ensimmäistä kertaa.

Nada esiintyi 3-vuotiaiden luokassa ja sai rakenteesta 8 pistettä, käynnistä kolme pistettä, ravista kaksi pistettä ja laukasta hienot neljä pistettä. Lisäpisteitä se sai yhden ja suvustahan nämä Saksantuonnit eivät saa mitään. Yhteensä siis 18 pistettä ja kolmas palkinto. Hyvä Nada!

Hevosen kuvat: © Trilogy Farm
Virtuaalihevonen / a sim-game horse
Tausta: Pattern Library
Ota yhteyttä: yersinio