Ottavia

    Ottavia, VH17-013-0113
    oldenburg tamma, 168cm, rautias

    syntynyt: 25.08.2017 (4v 21.10.2017, 8v 01.11.2017)

    Hevosen omistaja ja maahantuoja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage.

VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 02.03.2019
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 65p.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 3v KV-III-palkinnolla, 18 p.

Ottavia on rauhallinen ja lempeä tamma. Oikein sellainen kaikkien kaveri joka tulee toimeen lauman heikoimman kanssa ilman kärhämiä ja myös vahvin johtajatamma sietää tammaa yleensä vierellään, jopa ruoka-apajilla. En tiedä mitä taikoja tamma aina väläyttelee kun se aina osaakin olla niin hyvää pataa niiden kanssa joilla on valta ruoka-astioiden hallintaan. Oli sitten kyse ihmisistä tai eläimistä. Aina tammaa vilkaistessa tuntuu siltä, että se syö jotain herkkupalaa joka ei oikeastaan olisi alunperin sen. Melkoinen tamma. Tähän päälle vielä helposti lihovana se kerryttää ympärilleen nopeasti rasvakerroksen. Jatkuvasti saa olla tarkkana, ettei tamma liho lihomistaan. Onneksi vähintään satulavyön kiristystoimenpide paljastaa nopeasti tamman lihavuusasteen muutokset.

Ratsuna Ottavia on miellyttävä. Sen kaikki askellajit ovat melko tasalaatuisia. Ei ehkä herätä mitään sen suurempia tuntemuksia näyttävyydellään, mutta kaikki ovat olleet helposti työstettäviä. Liikkujana Ottavia on oikea atleetti ja pitkästä rungostaan huolimatta kokoaminen ei ole ollut sille ikinä vaikeaa. Oikeastaan tamma itseasiassa kokoaa itseään helpommin kuin pidentää askeliaan. Se vain kerää kinttunsa runkonsa alle ilman mitään ongelmia suorittaen piaffit ja piruetit vaikka vasemmalla kädellä. Niitä korostaen olemmekin päässeet kilpailemaan ihan vaikeissa luokissa asti, etenkin kür ohjelmia olemme suosineet tämän tamman kanssa paljon.

Ottavia on myös ääniherkkä. Se säpsyy ja säikkyy ääniä joita se ei tunnista ja aika usein myös ääniä jotka se tunnistaa. Kisoissa esimerkiksi ihmisten aplodit ovat olleet todella pelottavia ja tamma on palkintojenjaossa aina valmis ottamaan hatkat jos taputukset kestävät liian kauan. Ei ole auttanut siedätys eikä totutus. Taputtaminen ja kovat äänet ovat vain tämän neidin herkkä kohta. Onneksi säpsyessään tamma ei ikinä spurttaa kovinkaan pitkälle. Oikeastaan vain muutaman kymmenen metrin päähän vähän turvallisemmille vesille tarkastelemaan tilanne uudestaan.

Hysteria
old, 170cm, rt
Chaos in Ria
old, 167cm, rt
Kaila
old, 167cm, m
Orabella
old, 163cm, rt
Danilo
old, 169cm, rt
Odette
old, 160cm, rn

i. Hysteria kuulostaa nimensä puolesta ehkä hieman epämiellyttävältä hevoselta, mutta nimi on varsin harhaanjohtava. Ori on hyvinkin tunnettu rauhallisesta ja tasaisesta luonteestaan. Osittain tämän vuoksi ori on ollut etenkin harrastehevoskasvattajien suosiossa vaikka on ori jättänyt usean tasokkaan kilpahevosenkin jälkeensä ja muutaman kantakirjaoriin. Mutta koska orin jalostuskäyttö on painottunut harrastehevospuolelle, on se ehkä hieman jäänyt sivuun muiden hittioriiden rinnalla. Hysterian nimi on enemmänkin peruja sen omalta isältään, Chaos in Rialta, joka olikin varsana kaaosta aiheuttava hulivili. Hysteria itse kilpaili kansallisella tasolla Intermediate luokkia. Jalostuskäyttö oli usein kilpailu-uran tiellä ja oriin omistaja halusikin nimenomaan pitää orin aina tammojen käytettävissä. Näin ollen kuukaudet oriasemalla verottivat kilpauraa melkoisesti.

e. Orabella oli oikea sähikäinen hevoseksi. Oikein herkkäsieluinen hevonen jossa riitti vauhtia ja vähän vaarallisia tilanteitakin. Tamman kasvattaja suostuikin myymään kasvattinsa vain ansioituneen ammattilaisen käsiin vaikka hienosta tammasta oli moni muukin kiinnostunut. Se oli varsanäyttelyissä väläytellyt varsin hienoja askellajeja. Väläyttelyt jatkuivat nuorten hevosten luokissa ja tamma voittikin 5- ja 6-vuotiskautena omat sarjansa. Aiemmat sarjat tamman kanssa jätettiin suosiolla väliin. Herkkää tammaa ei niin vain laitettukaan satulaan, vaan se vaati aikaa, hermoja ja hyvien rutiinien luomista. Nuorten hevosten sarjojen jälkeen tamma siirtyi jalostuskäyttöön ja sai seitsemän varsaa. Kaikki tamman varsat olivat hyvin kauniita ja korrektin näköisiä kouluhevosia. Suurin osa niistä päätyikin kilpakentille ja ovat menestyneet hyvin.

Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
old ori Oldfinion Wundervoll Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-II-palkinnolla.


Kilpailut & näyttelyt

NJ näyttelyt
10.10.2017 Oldfinion Dressage, BIS4, MVA-SERT, pt: Zafiro

VSN näyttelyt

Ottavia on kilpaillut porrastettuja koulukilpailuja
Koulutustaso: Intermediate I
Pisteet: 4912.49

Hevosen VRL profiiliin →

Arvokilpailut
30.11.2017, Oldfinion Dressage, KRJ CUP, Intermediate II, 4/104
31.12.2017, Fiktio, KRJ CUP, Intermediate I, 6/58
30.04.2018, Kaihovaara, KRJ CUP, Vaativa A, 2/94
30.06.2018, KK Stewart, KRJ CUP, Vaativa A, 4/48

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

XXI nuorten kouluhevosten laatuarvostelu 20.10.2017

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu järjestettiin jälleen kerran meidän toimesta, mutta koska Oldfinionin hevostilanne on tällä hetkellä se, että hevosia meinaa pursuta ovista ja ikkunoista, on tilausuus päätetty järjestää vähän aikaa muualla. Etsin sopivia tiloja Keskusta foorumin kautta ja sopiviksi tiloiksi löytyi Adinan ja Hukkapuron tilat. Päätin, että otetaan molemmat käyttöön ja tämä tilaisuus järjestettiin nyt sitten ensimmäisen kerran Adinassa. Sinne olikin sitten matkaa. Kerrankin pohjosemmassa asuvat saavat lyhyen matkan tilaisuuteen. Ehkä heille vain kahden tunnin ajomatka kun naapurikaupungista ajelee ;D Meiltä matkaa lapin perukoille olikin sitten jo vähän enemmän joten olimme hyvissä ajoin matkalla. Tulihan reissusta pidempi ja tallin henkilökunnan piti omien hevosten lisäksi huolehtia tilaisuuden järjestämisestä. Onneksi Adinasta löytyi tilaa majoittaa tallin hevoset väliaikaisesti.

Olimme tammaporukalla liikenteessä ja mukana olivat Saksantuonnit Ottavia ja Illuminada sekä Zonjiet Studin kasvatti Queen vd Halor. Sää oli sen verran sateinen joten tilaisuus pidettiin Adinan suuressa ja valoisassa maneesissa. Omille hevosille maneesi ei ole mikään erikoinen nähtävyys, mutta tilaisuuteen mahtuu aina nuoria jotka ovat maneesissa käyneet vain muutaman kerran elämässään tai ehkä tulevat tilaisuudessa maneesiin ensimmäistä kertaa.

Ottavia esiintyi 3-vuotiaiden luokassa ja sai rakenteesta 8 pistettä, käynnistä, ravista sekä laukasta tamma sai kaikista kolme pistettä. Lisäpisteitä se sai yhden ja suvustahan nämä Saksantuonnit eivät saa mitään. Yhteensä siis 18 pistettä ja kolmas palkinto.

Marraskuun kantakirjaustilaisuus 20.11.2017

Marraskuinen kantakirjaustilaisuus oli sään puolesta hyinen. Mutta sehän ei meitä haitannut, sillä tilaisuus järjestettiin Ranskassa ja Suomen sää ei vaikuttanut meidän eloon tällä hetkellä mitenkään. Tähän tilaisuuteen saimme mukaan tammat Ottavia ja Queen vd Halor ja orin Genheit Carlos. Kaikki kolme hevosta ovat melko uusia tuttavuuksia, joten pitkän matkan reissua jännitettiin kyllä oikein olan takaa ja maalattiin ehkä vähän myös piruja seinille. Onneksi kuitenkin Ottavia ja Genheit Carlos ovat kokeneempia matkaajia, joten ehkä niiden kokeneesta olemuksesta oli myös hyötyä nuorimmalle Queen vd Halorille. Matka taitettiin Suomesta Ruotsin puolelle lautalla ja sen jälkeen ajoimme loppumatkan Ranskaan asti. Aika kova rupeama, mutta lähdimme matkaan jo reilusti ennen kuin tilaisuus oli ja majoituimme hevosten kera ystävämme luona. Siellä hevoset saivat levätä raskaan matkan jälkeen ja kerätä voimia tulevaan tilaisuuteen.

Tilaisuus oli Ottavialle tällä kertaa varsin raskas. Vaikka tamma on jo pitkään totutellut erilaisiin tilaisuuksiin tutuissa ympyröissä kotipuolessa niin silti se tietynlainen herkkyys äänille pysyy tiukasti kiinni tammassa. Ottavia esiintyi tuomareille hieman jännittyneenä, mutta sai silti melko hyvän pisterivin 15 + 17 + 17 + 16. Yhteensä siis 65 pistettä ja tamma palkittiin kolmannelle palkinnolle. Uusista Saksantuonneista Ottavia on nyt ensimmäinen joka on kantakirjattu. Muutamalta muultakin Saksantuonnilta löytyy kantakirjaukseen oikeuttava sertti, mutta kaikkia ei tähän tilaisuuteen saatu mukaan.

Hevosen kuvat: © Trilogy Farm
Virtuaalihevonen / a sim-game horse
Tausta: Pattern Library
Ota yhteyttä: yersinio