Oldfinion Dressage

Total Sounz RIB


Nimi Total Sounz RIB Rotu, sukupuoli oldenburg tamma Syntymäaika 25.06.2017
VH-tunnus VH17-013-0085 Säkä, väri 168cm, ruunikko Ikä 3v 18.08.2017, 8v 01.09.2017
Koulutustaso Intermediate II Omistaja yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage Kasvattaja Ribcage's Warmbloods

VIR MVA ch., KTK-II, KRJ-III, KV-II


VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 07.03.2019
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla, 71p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-III palkinnolla, 87,25 p.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 4v KV-II-palkinnolla, 35,5p.
Kun aamutallin tekijä astelee tammatalliin hän löytää ensimmäisestä karsinasta aina suuren tamman koko pituudeltaan pötköttämässä pehmeillä alusillaan. Kun heiniä jaetaan nostaa hevonen päänsä ja syö heinänsä edelleen makuuasennossa. Vasta kun kaurat jaetaan kuppiin malttaa hevonen nousta ylös. Ripsu on nautiskelija isolla N:llä. Tamman erikoinen aamurutiini on yksi osoitus siitä, mutta lupsakka hevonen arvostaa myös paljon hoitajaansa joka jaksaa sitä rapsuttaa pitkiä aikoja päivän aikana. Harjauksesta tamma nauttii venyttämällä kaulaansa ja ylähuultaan pitkälle kohti kattoa. Ja kun harjaus lopetetaan, se kaivaa koiranpentu ilmeensä esille vaatien lisää huomiota.

Varsasta lähtien Ripsu on ollut hyvä liikkuja minkä vuoksi sen kanssa on ollut mukava puuhailla enemmänkin. Ripsu on miellyttämisen haluinen ja se näkyy myös ratsastettavuudessa. Ainakin se aina yrittää. Ja ennakoi. Ennakoinnin vuoksi Ripsun koulutus on ollut melko helppoa kunhan vain on muistanut palkata sen aina kun tamma on yrittänyt haluttua asiaa. On tietysti ollut myös asioita joita on joutunut toistamaan useamminkin, ennen kuin se on mennyt perille, mutta pääsääntöisesti Ripsu on ollut helppo hevonen ratsuttaa ja kouluttaa vaativiin koululuokkiin.

Ripsu on aina ollut hyvin rohkea hevonen ja ehkä myös tietyllä tapaa isoegoinen sen myötä. Vastaan ei ole tainnut tulla asiaa, mitä se viitsisi säikähtää tai pelätä. Sen sijaan, tamma saattaa astella hyvinkin määrätietoisesti paikkoihin missä se ei ole ikinä käynyt. Punkien vaikka pienestä rakosesta heinävarastoon ihastelemaan tolkutonta määrää ruokaa. Onneksi tamma kuitenkin kuuntelee käsittelijäänsä, joten se ei ryysi kenenkään yli tutkimusmatkoilleen. Kuitenkin, sen kanssa pitää olla silmät selässä jo ihan senkin takia, että kukaan halua nähdä isoa hevosta tallissa irti, mutta myös tutkimusmatkojen vuoksi, mitä saattaa esiintyä jos tilaisuus vain tulee.

Brokeback Sacrifice
Champion, KTK-II
old, 172cm, m
Goldentanz
old, 165cm, vkk
Grizzel's Showman old, 172cm, rt
KRJ-II
Diamantanz old, 169cm, vkk

Sacnite von Lark KTK-III, KV-III
old, 168cm, m
Walkenounz old, 170cm, m
VIR MVA ch., WSN W Ch., KTK-II, KRJ-I
Samorn Zaire old, 169cm, mkm
VIR MVA ch., KTK-II, KRJ-I
Oldfinion Sinclair
KTK-III, KV-II
old, 168cm, rn
Oldfinion Total old, 162cm, m
Ch., VSN N Ch., KTK-II, KV-III, KRJ-II
Teetotal old, 170cm, m
KTK-III
Cascaya K old, 169cm, km

Actuate Eden SIN old, 161cm, rn
VIR MVA ch., VSN N Ch., KTK-II, KRJ-II, YLA3
Feurig Wasser old, 165cm, rn
VIR MVA ch.
Vivaladiva old, 169cm

Jälkeläiset & jälkeläisinfo

old ori Oldfinion Ramiro Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v; KV-I, Luokkavoittaja I ja Paras puoliverinen
old tamma Oldfinion Serlina

Kilpailut, näyttelyt & laatuarvostelut

KRJ Cup
31.07.2017, Runoratsut, KRJ CUP, Helppo D, 8/137
31.07.2017, Runoratsut, KRJ CUP, Helppo C, 21/210
31.08.2017, Kuuralehdon hevostila, KRJ CUP, Helppo D, 8/118
31.12.2017, Fiktio, KRJ CUP, Vaativa B, 5/113
28.02.2018, Kuuralehdon hevostila, KRJ CUP, Vaativa B, 3/137


Ripsi on kilpaillut porrastettuja maksimitasolleen Intermediate II
Hevosen VRL profiiliin →

NJ näyttelyt
09.10.2017 Kurjenpesä, irtoSert, pt: Sorel
23.10.2017 Team J&K, irtoSert, pt:Zafiro
25.10.2017 Oldfinion Dressage, BIS5, MVA-SERT, pt:Jannica

VSN näyttelyt

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

25.06.2017, tilausvarsa

Total Sounz RIB eli Ripsu syntyi tilausvarsana Ribcage's Warmbloodsista. En ollut erityisemmin suunnitellut hevosen ostoa, mutta kiinnitin huomiotani kiinnitti ori Brokeback Sacrifice joka oli saanut Näyttelyjaoksen Champion-arvonimen itselleen. Erityisen suuresti ori ilahdutti siinä vaiheessa kun huomasin, että sen suvussa oli Alondrassa vaikuttanut ori Walkenounz joka oli juuri vähän aikaa sitten saanut Virtuaalisissa Show Näyttelyissä VSN World Champion-arvonimen. Tästä orista minulla ei ole itselläni yhtään jälkeläistä joskin olen sitä käyttänyt muutaman kerran. Ori on jättänyt Oldfinion Dressagen nimiin kaksi kantakirjattua oria. Kaikenlisäksi tuo ori on Oldfinion Dressagen Saksasta tuoma, joten ei ihan mikään turha hakureissu ollut. Joka tapauksessa jos palataan oriin Brokeback Sacrifice ja tilausvarsaan niin sopiva emätamma löytyi suurin piirtein heti. Oma kasvatti Oldfinion Sinclair oli nimittäin myös Ribcage's Warmbloodsin omistuksessa. Tamma on hitusen nuori, mutta kerennyt saada itselleen jo KV ja KTK palkinnot ja se on kilpaillut KRJ:n alaisia kisoja. Olin ajatellut, että ehkä joskus tulevaisuudessa pyytäisin tästä tammasta varsaa, mutta nyt sopivan orin ollessa silmien alla en epäröinyt hetkeäkään. Oldfinion Sinclairin isä on itselleni hyvin mieluisa ori Oldfinion Total joka on jo nyt hyvin menestynyt ja uskon sen vielä niittävän menestystä näyttelyissä. Emä on myös meidän tamma Actuate Eden SIN joka on jäänyt jalostuskäytöstä pois. Tässä siis sopiva yhdistelmä jolla saada mielenkiintoisia nimiä tallin jalostuskäyttöön.26.06.2017, nimiäiset

Ripsin nimeen vaikutti paljon sen sukutaulussa olevat nimet. Ei ehkä tule yllätyksenä, että nimen Total tulee suoraan tamman emänisän Oldfinion Totalin nimestä. Se osa nimestä oli jo alkuun selvä, että sillä nimi alkaa. Loppuosaa mietittiinkin tallin porukalla sitten pidempään. Tamma oli jo kerran ehditty nimetä Wionanziksi orin Walkenounz mukaan. Tulin kuitenkin katumapäälle sillä varsan emälinja on vahvasti S painotteinen ja halusinkin nimestä S:llä alkavan. Tajusin myös, että haluan, että emänemän Actuate Eden SINin tulisi jotenkin näkyä nimessä. Pitkään mietin Sincity ja Sin vaihtoehtoja päässäni, mutta jotenkin synnit sun muut eivät vain istu tallin nimipolitiikkaan. Ja niiden myötä myös Walkenounzin huomioiminen jäisi pois nimestä. Lopulta ilmoille tuli Sounz joka tuntui sopivan hyvin Totalin kanssa. Niin tuli tammasta Total Sounz RIB. Nimi on mukavan erilainen verrattuna tallin muiden hevosten nimiin.