Oldfinion Masterpiece

  lopetettu 14.11.2018 / virtuaalihevonen
  VIR MVA ch., VSN W Ch., VSN R Ch., KTK-I, KRJ-I, KV-II, YLA1

  Oldfinion Masterpiece VH17-013-0082
  oldenburg ori, 176cm, rautias


  syntynyt: 24.03.2017 (3v 24.05.2017, 8v 24.07.2017)

  Hevosen omistaja ja kasvattaja on yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage

VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 6.10.2017
VSN World Champion arvonimi myönnetty 16.02.2018
VSN Ridden Champion-arvonimi myönnetty 12.02.2018

Kantakirjattu Hevoskantakirjaan I-palkinnolla, 80p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 111,5 p.

Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 4v KV-II-palkinnolla, 38,5 p.
4-vuotiaiden paras puoliverinen

Palkittu Yleislaatuarvostelun tilaisuudessa YLA1-palkinnolla, 111,5 p.
AP1, parhaat rakennepisteet, parhaat kilpailupisteet, Vuoden paras #2

Historia

Masterin tie Oldfinion Dressagen jalostusoriksi ei käynyt ihan täysin suunnitelmien mukaan. Ori oli nimittäin 4-vuotiaaksi asti myytävänä, kuten hyvin moni tallin kasvateista onkin. En siis ollut mitenkään suunnitellut tätä hevosta itselleni. Ori varattiin jo kerran ja näytti siltä, että se lähtisi pian uuteen kotiin. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan ostaja ilmoitti, että ei oria voi sillä hetkellä talliinsa ottaa, mutta ehkä myöhemmin. Hetken aikaa odottelin josko ori pääsisi uuteen kotiinsa, mutta lopulta päätin, että tämä ori jää meille kotiin, ennen kuin se on liian vanha. Orilla on mielestäni aivan liian hieno sukutaulu, jotta sitä tulisi seisottaa pihan perällä unohduksissa. Kun ori kantakirjattiin I-palkinnolla olin enemmän kuin mielissäni tekemästäni päätöksestä. Masteri on tallin ensimmäinen itse ykkösellä kirjattu hevonen. Muutama ykköspalkinnon kantakirjakasvatti löytyy, mutta nyt sellainen löytyy omasta tallista.

Vuosien vieriessä tuli entistä enemmän selvemmäksi se, että tästä hevosesta luopuminen olisi ollut iso virhe. Se osottautui olevansa huippuhevonen aivan omaa luokkaansa ja oli nopeasti tallin menestynein hevonen. Orin jälkeläiset menivät hetkessä kaupaksi mikä tietysti kasvatti omistajan tilipussia.

Masteri on suurikokoinen ja raamikas hevonen joka ihastuttaa näyttävyydellään. Ratsastettavuudeltaan tämä 176cm korkea jättiläinen on kuin unelma. Sitä ei ihan heti uskoisi kun oria vilkaisee tarhassa, mutta kun sen selkään istuu tai sen työskentelyä katsoo kentällä, niin fiilis muuttuu varmasti. Työskentely näyttää helpolta ja vaivattomalta. Ratsastajan ei tarvitse kuin siirrellä painoa ja käyttää höyhenenkevyitä ohjas- ja pohjeapuja niin hevonen toimii kuin ajatus.

Luonteeltaan tämä hevonen on miellyttämishaluinen, hyvin lempeä ja se viihtyy ihmisten läheisyydessä. Tai pitäisikö sanoa, että hevonen rakastaa ruokkivaa kättä. Ruoka-ajan lähestyessä Masterin hörinä kuuluu pitkin tallin käytäviä ja se hörähtää jokaiselle liikkuvalle ihmiselle ja äänelle mikä vain voisi tarkoittaa tulevaa ruoka-annosta. Orimaisia tapoja ei Masterissa ole nimeksikään. Ei huutoa, kyttäämistä tai machoilua. Jos tamman vie aivan tämän hevosen turvan eteen, niin sitten alkaa show ja esiintyminen, mutta muuten Masteri ei tee itsestään numeroa.

Kengittäjämme mielipide Masterista ei ole niin mairitteleva vaikka suurin osa tästä hevosesta pitääkin. Liekö syynä orin suuri koko ja ehkä silloin tällöin kengittäjään nojailuun taipuvainen luonne. Pikkuhiljaa tässä vuosien varrella on kengittäjämmekin ruvennut näkemään tämän hevosen kultaisen olemuksen ja ruvennut pitämään siitä. Ja onhan Masteri kuitenkin muuten helppo kengittää!

Kilpailuissa Masterin ihana luonne oikein korostuu. Sen kanssa reissaaminen on niin helppoa ja huoletonta. Masteri matkustaa hyvin niin trailerissa kuin rekassa, mutta itse mieluiten ajelutan sen rekan kyydissä missä on tälle suurikokoiselle hevoselle enemmän tilaa. Ei sitten ole heti kilpailupaikalla heti alkuun aivan jumissa kun ei ole tarvinnut matkustaa pienessä tilassa. Kuljettamisen kanssa ei ole ollut ikinä mitään ongelmaa. Ori ei tunnu häiriintyvän vaikka liikenteestä kuuluisi mitä meteliä. Se kuuntelee korvat tarkkana, mutta ei reagoi niihin juurikaan. Vasta kun ovia aletaan availemaan, kuuluu orin hienoinen hörinä tervehdykseksi.

Oldfinion Darius
VIR MVA ch., KTK-II, KV-III
old, 171cm, km
Duzedrawse old, 177cm, m
VSN Ch., KTK-I, KRJ-I, VVJ-I
Daquiri old, 178cm, m
Jamocha old, 165cm, prt
Adrianne old, 169cm, km
VIR MVA ch., KTK-II, KRJ-I, YLA2
Lawford old, 172cm, km
Ariane old, 166cm, rn
Oldfinion Mallory
VIR MVA ch., VSN Ch.,
KTK-III, KRJ-II, KV-II, YLA2, KVJ A
old, 165cm, rn
Mousseux Noir old, 173cm, m
Ch., VSN ch., KTK-II, KERJ-I, YLA2
Porte Noir old, 172cm, m
Fleur de la Sabine old, 168cm, mrn
Sehnsucht old, 169cm, rnvkko
KTK-III
Klagend old, rnvkk, 164 cm
Sabine old, rn, 160 cm

Lue sukuselvitys →

Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Masterpiece ei ole tarjolla jalostukseen.

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
old tamma Oldfinion Balethia Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-I-palkinnolla.
old ori Oldfinion Moranne KTK kelpoinen
old ori Oldfinion Masterius Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
old ori Oldfinion Magnum Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-II-palkinnolla.
old ori Oldfinion Master KTK kelpoinen
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
fwb tamma Derienne F Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
old ori Oldfinion Magnificent Myönnetty VIR MVA ch.-arvonimi.
Myönnetty VSN Champion-arvonimi.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-I-palkinnolla.
Palkittu Yleislaatuarvostelussa YLA2-palkinnolla.
old tamma Oldfinion Mokkary KTK kelpoinen.
Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-I-palkinnolla.
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
old ori Oldfinion Magnesium Palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa 3v KV-I-palkinnolla.
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.

Päiväkirja

20.06.2017 Kesäkuun kantakirjaustilaisuus

Käymme vuosittain kymmenissä Hevoskantakirjan tilaisuuksissa esittämässä hevosiamme. Silti juuri tämänpäiväinen tilaisuus on sellainen joka jäi mieliimme erityisesti. Sen takasi Masterin huikeat pisteet: 20 + 22 + 19 + 19. Ori on tallimme omista hevosista ensimmäinen ykköspalkinnolla palkittu hevonen. Sitä olemmekin saaneet odotella, sillä kasvatustoiminta on alkanut jo vuonna 2011 tai oikeastaan vasta kunnolla vuonna 2012. Ykköspalkinnon kasvatteja on maailmalla useampiakin, mutta Masterilla on nyt kunnia olla tallin ensimmäinen itse palkittu ykköspalkinnon ori. Olenkin usein miettinyt, että miksi myyn aina parhaimmistoni tallin ulkopuolelle, mutta niinhän se taitaa kasvattajana mennä, että minä valitsen ne yksilöt joista voisi syntyä laatua ja toiminnan ylläpitämiseksi ne vain täytyy myydä eteenpäin.


Elokuun KRJ-CUP 31.08.2017

KRJ Cup on Oldfinionin porukoiden vakiotapahtuma. Olemme tainneet osallistua jokaiseen kilpailuun sen jälkeen kun talli on avannut ovensa. Ainakaan tallilla kukaan ei tänä päivänä muista cuppia mikä olisi jäänyt välistä. Meiltähän lähtee tapahtumaan aina valtava määrä hevosia. Monta rekallista. Oikeastaan niin monta, että joudumme aina turvautumaan vuokrakuskeihin ja vuokrarekkoihin, että saamme koko porukan kilpailupaikalle. Rahallinen panostus on siis valtava mitä me laitamme menemään kun haluamme Cuppiin osallistua. Mutta joka kerta se on sen arvoista. Tapahtuma on aina hyvin järjestetty. Taso on kilpailuissa todella kova ja tällaiselle kilpailuhenkiselle luonteelle se sopii hyvin. Tuntuu, että taso kovenee joka vuosi ja samalla näkee yhdellä silmäyksellä, että millaisia niistä kiinnostavista nuorista puoliverisistä on kasvanut. Onhan kisoissa tietysti paljon muitakin rotuja, mutta itse tulee lähinnä tarkasteltua ne puoliveriset. Kuuralehdon Hevostila on yksi niistä talleista jotka järjestävät KRJ Cuppia tiloissaan. Olemme tallilla vierailleet siis useamminkin. Myös tänään rekkojen nokat kääntyivät kohti Jyväskylää ja vaikka ajomatka oli pitkä, niin hevoset näyttivät tottuneina matkaajina olevan virkeitä ja freesejä. Nuoriso oli vähän ihmeissään, mutta ne pääsevät onneksi aloittamaan helpoimmista luokista ja lähinnä haistelevat kilpailutapahtuman tunnelmaa.

Cupin pääluokka Grand Prix oli tänään meidän heiniä. Luokan voiton nimittäin nappasi tallin huippuori Oldfinion Masterpiece. Piti oikein selata cuppeja vuosia taaksepäin, että kuinka monta Grand Prix-luokan pääpottia olemme vieneet mukanamme. Ei niitä turhan paljoa ole siunaantunut. Viimeisin sijoitus löytyy edellisestä cupista jolloin luokan voitti myös tallin oma kasvatti Oldfinion Stark Dian. Masterin menestys on lyönyt minut ihan ällikällä. Ensin ykköspalkinto kantakirjasta ja nyt vielä tämä. Heinäkuussa ori voitti KRJ Cupin Intermediate II luokan Runoratsuissa.

21.9.2017 KRJ Champions - päivä 1

Vuosittainen KRJ Champions starttasi tuttuun tapaan syyskuussa ja kuten edellisenäkin vuonna, se järjestettiin Fiktion tiloissa. Oldfinion Dressagesta tapahtumaan lähdettiin varsin kasvattipainotteisella kokoonpanolla. Oikeastaan ainoastaan poniluokkaan osallistunut Caparice LAC oli ainut ei oma kasvatti.

Masteri osallistui niin sanotusti pääluokkaan eli kisasi KRJ Champions sarjassa. Saavuimme kilpailupaikalla usealla rekalla ja Fiktion laitumet näyttivätkin täyttyvän toinen toistaan hienommista hevoskuljetusautoista ja kouluhevosista.

Ensimmäisen päivän luokka oli Helppo B:3 2009. Masterin osalta rata ei pitänyt sisällään suurempia rikkeitä, mutta heti tuli selväksi ketkä tulevat olemaan meidän kovimman kilpailijat. Masterin sijoitus luokassa oli 23. Tänään ainoastaan yksi ratsukko karsiutui sarjasta pois.

Rata ei pitänyt sisällään suurempia rikkeitä ja Masteri oli luokassa 23. Ensimmäisenä päivänä ainoastaan yksi ratsukko karsiutui pois.

22.9.2017 KRJ Champions - päivä 2

Olin varannut oreille paikan tallista vaikka se on aina hieman kalliimpaa. Kuitenkin, pieni hinta siitä, että itse voin nukkua yöni rauhassa kun tiedän, että pojat pysyvät karsinoissaan, eivätkä lähde heppoisista väliaikaismajoituksista omille teilleen. Kävelytin Masteria aamulla tallilta lähtevillä poluilla. Meillä oli vielä reilusti aikaa omaan starttiin, sillä nuorten sarja kilpailtiin ennen meitä.

Lähdin aika viime tinkaan verryttelemään, sillä en hirveästi halua rasittaa oria liikaa. Usean päivän kilpailusarja vie kuitenkin veronsa vaikka luokat ovat pääasiassa helppoja. Tänään suoritettiin rata Helppo A:4 2009. Masteri kulki tänään oikeastaan aika samalla kaavalla kuin edellisenäkin päivänä. Ei suurempia rikkeitä, mutta myös wow-efektit jäi näkemättä. Kolme ratsukkoa karsiutui pois, mutta Masteri jatkoi kolmannelle kierrokselle.

23.9.2017 KRJ Champions - päivä 3

Kolmannen päivän rata Vaativa B:0 2009 meni Masterin osalta hienosti. Olin hieman etukäteen ollut huolissani miten laukanvaihtojen tulee käymään, mutta onneksi huoleni oli turha. Masteri esitteli hienot laukanvaihdot molempiin suuntiin vaikka on niiden suhteen varsin raaka tapaus. Edellisiin päiviin verrattuna sijoitus parani huomattavasti ja olimme sijalla 13. Tämä tarkoitti siis sitä, että Masteri kilpailee sarjan loppuun asti.

24.9.2017 KRJ Champions - päivä 4

Jos muilla alkoi jo tuntumaan neljän päivän kisarupeama lihaksistossa, niin Masteri tuntui vain paranevan päivä päivältä. Verryttelyssä olin varsin tyytyväinen kun ori tuntui kevyeltä ja energiseltä. Yhtään ei tarvinnut tuupata tai tökkiä, vaan Master tuntui vastaavan apuihin nopeasti.

Neljännen päivän rata oli Vaativa A:3 2009 ja Masteri paransi tänäänkin suoritustaan edelliseen päivään verrattuna. Seitsemäs sija oli meidän osalta paras näiden neljän päivän aikana ja erityisesti mieltä lämmittää se, että hyvät sijoitukset kerättiin vaativista luokista. Sarja meni Masterin osalta varsin mallikkaasti ja vaikka varsinaiset sijoitukset jäivät näkemättä, niin ori teki hyvin tasaista työtä joka päivä ja olemme varsin tyytyväisiä sen suoritukseen. Vielä odottelemme muiden sarjojen päättymistä, jonka jälkeen on aika pakata hevoset autoihin ja aloittaa kotimatka.


16.02.2018, näyttelykonkari

Masteri on menestynyt näyttelyissä huikeasti ja on tuloksillaan nyt ensimmäinen virtuaalihevonen jolla on nimissään niin VIR MVA ch-arvonimi, VSN Worl Champion-arvonimi sekä VSN Ridden Champion-arvonimi. Etenkin VSN tuloksista ollaan tallissa erityisen innokkaita sillä vuosien vieriessä tallin menestys näyttelyissä on jatkunut. Tallin jalostustamma Luxorius Silk oli aikanaan ensimmäinen WSN World Champion tittelillä palkittu oldenburg.

Masterin VIR MVA championin sertit ovat myös hieman poikkeukselliset. Järjestän tallilla usein näyttelyitä oldenburgeille ja puoliverisille ylipäätään. Tämä siis tarkoittaa sitä, että suurimmaksi osaksi omat hevose kilpailevat omissa näyttelyissä ja saavat sijansa sitä kautta. Masteri ei kuitenkaan Näyttelyjaoksen kotikisoihin osallistunut vaan keräsi kaikki sertinsä muualla järjestetyistä näyttelyistä. VSN:n osalta oltiin muiden tallien kisojen ohessa myös kotikisoissa.


24.02.2018, vihdoinkin kotiin jäävä jälkeläinen

Tätä yhdistelmää oli suunniteltu jo pitkään ja sen jälkeen yritetty, yritetty ja yritetty. Oldfinion Masterpiece x Queen vd Halor yhdistelmällä oli jo kertaalleen syntynyt aivan upea musta ori joka sai alkunsa Queenin ollessa melko nuori tamma. Sen jälkeen tamma on kilpaillut kouluratsastuksessa ja näyttelyissä erittäin menestyksekkäästi minkä vuoksi halusinkin yhdistelmän uusia. Oli vaikeaa keksiä Masterpiecelle sopivaa tammaa, sillä ori itsessään on niin hieno. En missään nimessä halunnut varsalleni emää joka kalpenisi isän rinnalla. Nyt tätäkään ei tarvinnut pelätä vaan koko yhdistelmän sukutaulu on pelkkää huippuhevosta huippuhevosen perään. Kun vihdoin saimme Queenin tiineeksi olin tietysti onneni kukkuloilla. Ja kun varsa pitkän ja piinallisen odotuksen jälkeen syntyi! Se oli kaikkea sitä mitä olin toivonut!


10.04.2018, söpöysnäyttelyitä

Joskus on vaikeaa löytää sopivia söpöysnäyttelyitä puoliverisille. Söpöimmälläkään ponybabyfacella ei söpöysnäyttelyissä puoliverinen meinaa millään pärjätä kun vastassa on yltiösöpöt ponit ja suomenhevoset pörröisine harjoineen. Kävimme Masterin kanssa Susirajassa heidän viisivuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestetyssä söpöysnäyttelyssä rohkeasti kokeilemassa Hevosorit luokkaa. Vaikka Masteri on voitokas hevonen ei tästä kisasta menestystä tullut ja sijoitus oli 19/20 tuomarin kommentein "Rodoksen kolossi taivaita tavoittelemassa." Mehän ei tietenkään oltu kommentista samaa mieltä. Eihän Masteri nyt mikään kolossi ole ja sillä on varmasti eniten söpislookkia tallin hevosista ♥

Mutta ei mennyt kauaakaan kun saatiin vihdoin puoliverisille sopiva "söpisnäyttely". Loitsulassa päättivät laittaa suuren näyttelyn pystyyn ja tilaisuus järjestettiin Metsälammin tilan puitteissa vanhassa kivimaneesissa.

Ilmoitin Oldfinion Masterpiecen ja Oldfinion Stark Dian mukaan luokkaan 'Kisaratsuista kiiltävin'. Luokan tuomaroi Sylvi joka oli niiiin innoissaan Kisaratsuista kiiltävin-luokasta! Tuomarointi vei tuplasti aikaa muihin luokkiin verrattuna, kun hän kävi vuorotellen hypistelemässä hevosia ja teki tarkkoja muistiinpanoja.

Masteri nappasi luokan voiton, kun luokassa oli mukana 18 toinen toistaan hienompia, showshinen kyllästämää kilparatsua. Lopullisia tuloksia voit katsella täältä.

Valmennukset

19.06.2017, kouluvalmennus, (kirjoittanut: yersinio)

Päätin harjoitella Masterin kanssa pysähdyksiä. Tällä hetkellä ori pysähtyy ja lähtee liikkeelle oikein hyvin, mutta jalat eivät ole aivan täydellisesti. Kun jalkojen pitäisi olla sivusta katsottuna tasan, jää Masteri mielellään helposti jalkojensa kanssa hieman auki. Takaosa sillä pysyy myös mukavasti alla, mutta jalat pitäisi saada vierekkäin. Otin tallityöntekijän kentälle avuksi, sillä jalat eivät ole aivan hajallaan mikä vaikeuttaa virheen tuntemista selkään. Teimme pysähdyksiä tallityöntekijän viereen ja hän kosketti raipalla sitä jalkaa jonka halusimme saada oikeaan paikkaan. Kun Masteri reagoi oikein niin annoin sille selästä namin. Jatkettiin tehtävää hetken päästä niin, että tein pysähdyksiä eri kohdissa kenttää ja aina en korjannut jalkoja, jottei ori opi steppaamaan pysähdyhdyksissä. Pikkuhiljaa jalat alkoivat löytämään oikean paikkansa. Muutama treenikertoja vielä, niin pysähdykset on loppuun asti hiottuja.

20.11.2017, kouluvalmennus, valmentaja: SV

Raamikas jättiläinen Masteri ravasi elegantisti uralla. ”Näyttää oikein hyvältä, nyt voidaan siis aloittaa”, totesin alkuverryttelyn päätteeksi. ”Voit tulla alkuun vähän kokoavia harjoituksia. Saat ottaa toisella pitkällä sivulla siksak-pohkeenväistöä laukassa ja toisella ihan vaan koottua ravia. Näin alkuun kokoamisastetta ei tarvitse viedä aivan äärirajoille, sellainen pieni, kiva kokoaminen riittää.” Ratsukko aloitti tehtävän väistösetillä. Yersinio ratsasti linjat huolellisesti, pitäen samalla huolta hevosen muodosta. Masteri pysyi siististi hiukan normaalia kootumpana koko pitkän sivun ajan. Muoto humpsahti hetkeksi pois raviin siirtyessä, mutta Yersinio korjasi virheensä nopeasti. Masterilla ei ollut ongelmaa kokoamisen kanssa ravissa, se tuppasi kokoamaan itseään jopa vähän liikaa. ”Todella hyvä, ei takerruta tuohon liikaan kokoamiseen – mieluummin niin, kuin että hevonen ei tahdo koota itseään lainkaan”, naurahdin. ”Voit vaihtaa suuntaa, tullen sitten välikäyntien jälkeen saman tehtävän, mutta ravaten väistöjen ajan ja laukaten suoralla uralla.”

Yersinio sai ratsastaa Masteria eteenpäin juurikin liian kokoamisen vuoksi pohkeenväistön aikana, jonka vuoksi linjat kärsivät. ”Älä ratsasta ihan noin vahvasti eteen missään tilanteessa, yritä säilyttää se rauhallisuus koko tehtävän ajan, vaikka hevonen vähän innostuisikin harjoituksesta”, neuvoin. Laukka oli selvästi Masterin heikompi lenkki. Kyllähän näyttävä ori kokosi itseään laukassakin, mutta ei yhtä innolla kuin ravissa. ”Tule uudelleen laukkaosuus. Nyt se vähän laiskotteli siellä takasten puolella”, moitin. Yersinio rakensi laukan suhteellisen hitaaksi jo ennen kulmaa, jotta kokoaminen sujuisi helpommin. ”Hyvä! Nyt näytti paremmalta. Otetaan loppuun vähän vaihtoja ja siirtymisiä”, sanoin ja kiitin valmennuksesta ratsukon suoritettua antamani tehtävät.

13.04.2018, kouluvalmennus, valmentaja: Pierre

Annoin ratsukon tehdä itsenäiset alkulämmittelyt, joiden aikana ehdin paneutua kaksikon työskentelyyn. Masteri vaikutti suoraan sanottuna helpolta hevoselta: jos vain ratsastaja tietää mitä tekee, ei lopputuloksesta tarvitse yllättyä negatiivisesti. Toimiva kilpahevonen, joka osaa ja jaksaa suorittaa ja jonka kanssa menestyminen tuntuu vaivattomalta. Askellajivaihtoja tehdessään ratsukko liikkui sulavasti korkeassa ja näyttävässä muodossa. Ratsastajan apuja ei meinannut silmällä erottaa, vaan jo pieni painopisteen muutos sai orin kääntymään ja kuolaintuntuma pysyi muuttumattomana. Sainkin tänään todistaa aivan toisenlaista menoa kuin viime viikonloppuna, jolloin valmennettavana oli jyrän lailla eteenpäin puuskuttava Suomen kansallishevonen.

Keskityimme tänään laukanvaihtoihin, sillä sulavaa laukkaa on aina ilo seurata. Komensin ratsukon lävistäjälle, johon tuli mahduttaa viisi vaihtoa ennen suunnan muutosta. “Valmistele hevonen hyvin kulmassa ja suorista ennen ensimmäistä vaihtoa!” Laukassa Masterin etuosa pysyi keveänä ja se kantoi itseään hyvin, mikä mahdollisti entistä sujuvampien vaihtojen toteutumisen. Vaihdot olivat rytmikkäitä, eikä väliaskeleita sattunut vahingossakaan väliin. Vaihdot tapahtuivat yhtäaikaisesti sekä etu- että takajaloilla ja niissä oli varsin reippaasti korkeutta. Viisi vaihtoa ei tälle kaksikolle riittänyt, kun halkaisijalle sai jopa orin isoilla askelilla mahdutettua niitä seitsemän kappaletta. Korkea työmotivaatio helpottaa kehittymistä, mutta orista on hankala pistää enää paremmaksi.

28.05.2018, kouluvalmennus, valmentaja: Dimma

Oldfinionissa minua odotti kentällä yersinio ja hurjan komea oldeburg-ori Masteri. Odotin valmennusta innolla, sillä yersinio oli kertonut hevosen olevan miellyttämisenhaluinen ja kaunisliikkeinen. Alkuverryttelyissä ori oli ehkä hieman laiskahko ja sitä sai aktivoida paljon, mutta valmennuksen edetessä ori lämpesi ja samalla myös sen mielenkiinto heräsi. Masteri teki töitä rehellisesti ja se todella halusi miellyttää. Hevonen liikkui nätisti ja sillä oli lennokkaat ja kauniit askellajit. Päivän aiheena olivat lähinnä siirtymiset ja ratsukko suoritti tehtävät hienosti. Ratsukon meno oli miellyttävää katseltavaa ja yhteistyö oli kunnossa. Yersinio sai Masterin toimimaan hyvin, vaikka ori välillä osoittikin hieman mieltä hidastelemalla tai viskomalla päätänsä. Yersinio oli kuitenkin tiukka Masterin kanssa, eikä antanut yhtään siimaa alkaa temppuilemaan enempää.

20.07.2018, kouluvalmennus, valmentaja: Uppe

Tätä ratsukkoa valmentaessa sain hymyillä useaan otteeseen. Hevosella oli upeat liikkeet ja ratsukon yhteistyö oli mielestäni täysin valmista kauraa kouluradoille. Ratsastajan huomaamattomat avut ja Masterin silkinsileä eteneminen tekivät valmennuksesta antoisan. Teetin ratsukolla alkuun pitkillä sivuilla avo- ja sulkutaivutuksia, minkä jälkeen keskityimme pysähdyksiin ja peruutuksiin. Teimme hienosäätöä liikkeissä, joissa tarkkuutta nimenomaan vaadittiin. Peruutukset meinasivat karata pari kertaa hieman vinoon, jolloin myös siirtyminen raviin sen jälkeen takkusi aivan aavistuksen verran, mutta heti kun peruutukseen löytyi tarvittavaa napakkuutta, ravisiirtymäkin näytti kertakaikkien mallikkaalta. Sinänsä minun ei tarvinut muuta kuin kehua ja muistuttaa välillä ratsastajan katseesta, joka valahti usein kohti ohjia. Työskentely näytti vaivattomalta ja tarkalta ja vähän jopa toivoin itsekin pääseväni tämän hevosen selkään.

20.08.2018, kouluvalmennus, valmentaja: Jannica

Masterin valmennus päästiin käymään hyvin helteisissä lukemissa ja itsenäisessä alkuverryttelyssä sait tehdä oriin kanssa kaikissa askellajeissa voltteja, pysähdyksiä ja siirtymisiä, joista annoin muutamia käytännön vinkkejä ravi-käynti-siirtymiin, jotka olivat alkuun hieman terävät. Pehmentämällä apuja ja tekemällä istunnalla suurimman osan töistä alkoivat siirtymiset olla pehmeitä myös eikä ori vastustellut tällä kertaa pysäyttäviä ohjasotteita. Kävimme alkuverkan jälkeen läpi käynnissä pituushalkaisijaa pitkin pohkeenväistöä vuorosuuntiin uraa kohti, sen sujuessa otettiin mukaan muutama twisti, kun saitkin keskellä väistöä kävellä muutamia askelia ihan suoraan ja jälleen väistää sitten uralle asti loppumatkan. Alkuun tämä tehtävä oli molemmille vähän haasteellinen: Masteri olisi halunnut palata uralle nopeasti ja sait käyttää melko paljon ulkoapuja hillitäksesi oria menemään valitsemaasi tahtiin.

Nopeasti pääsitte kuitenkin molemmat tehtävän tasalle ja kun se alkoi sujumaan käynnissä sait siirtää raviin ja tehdä samaa tehtävää vaihtaen väistösuuntaa joka toisella kerralla. Ravissa sait tehdä tämän jälkeen itsenäistä työskentelyä avotaivutuksen parissa sekä suoralla uralla että ympyrällä, joista molemmat sujuivat täysin ongelmitta ja valmentajan puuttumatta kertaakaan, hyvä! Vaikeampaan suuntaan Masterilla oli hieman kiire taivutuksissa laukassa, mutta kyllä nekin sujuivat ihan mallikelpoisesti, kun maltoit itse istua vähän liikettä vastaan ja pitää ulko-ohjalla hyvän tuen sekä tarvittaessa pidättää. Väistöjen ja avotaivutusten jälkeen otettiin loppuraveja jumppaillen joka toinen pitkä sivu tuntumalla ja joka toinen rennommalla ohjalla. Molemmille harjoitus oli uusi ja ori tuntui tykkäävän tästä, joten saitte kotitehtäväksi päättää muutamia treenejä samoin.

Tuotosluokat

26.11.2017 tarinakilpailut Adinassa

Tehtävänanto: Hassu kirje joulupukille. Liitä osallistumiseesi mukaan 20 adjektiivia, jotka lisätään tuomarointivaiheessa valmiiseen tarinaan, tässä tehtävässä huumori ja kekseliäisyys on valttia.
"Hei Joulupukki!

Vietämme täällä Adinassa saitoja pikkujouluja kisojen merkeissä. Meillä on täällä norjankielistä ruokaa ja ankaria kilpailijoita. Tunnelma on ilmainen, koska hevoseni on tänään maukas. Odotamme jo kovasti ihailtavaa joulua, jonka vuoksi olemme pukeutuneet kisoihin teeman mukaisesti ja rehtejä tonttulakkeja näkyy kisapaikalla paljon. Olen mielestäni ollut tänä vuonna hyvin auttavainen, levoton ja hämärä. Siksi toivonkin paljon lihaksettomia lahjoja.

Joko olet ehtinyt lähettää rehevät tonttusi vakoilemaan meitä? Entä milloin itse lähdet arkisine poroinesi ja alkeellisine rekinesi matkaan Korvatunturilta? Olen kuullut, että siellä Korvatunturilla on jo isokokoinen tohina päällä lahjapajalla ja töitä paiskitaan erilaisissa olosuhteissa yötä päivää. Toivotamme oikein oireetonta joulua sinulle, ilkikuriselle joulumuorille ja kaikille juonikkaille tontuille. Muista ottaa ärsyttävät lahjat mukaan!

uskomattomin terveisin, yersinio ja Masteri"

26.11.2017 tarinakilpailut Adinassa

Tehtävänanto: Kokoa osallistumiseesi ranskalaisin viivoin kymmenen asiaa mitä et ole koskaan tehnyt.
En ole koskaan asunut maalla.
En ole koskaan värjännyt hiuksiani.
En ole koskaan kirjoittanut kirjaa.
En ole koskaan itkenyt ilosta.
En ole koskaan syönyt matoa.
En ole koskaan käynyt kuussa.
En ole koskaan käynyt Ikeassa.
En ole koskaan pitänyt muumeista.
En ole koskaan kiivennyt puun latvaan.
En ole koskaan pyöräillyt lapissa.

16.12.2017 tarinakilpailut Katriinan tallilla

Tehtävänanto: Kupruja kentällä. Aiheuttiko lumikinoksien reunustama koulukenttä ongelmia vai työskentelittekö lumessa kuin vanhat tekijät? Kenties olitte harjoitelleet maneesin lämmössä ja heppasi ilmaisi kisapaikalla vahvan mielipiteensä muhkuraisesta pohjasta? Vai tekikö epätasainen alusta energisestä ratsustasi hillitymmän?
Mitä tuleekaan mieleen kun ajattelee ihanaa pumpulimaista, valkoisen puhdasta lunta. Odotukset olivat korkealla kun reissasimme Katriinan tallille kilpailuihin. Ulkokentällä tapahtuva startti hieman jännitti, mutta ajatus puhtaan valkoisella hangella kahlailusta helpon radan muodossa tuntui sen verran tunnelmalliselta, että päätimme lähteä kokeilemaan. Ja miten hienoja kuvia saisimmekaan tuolta valkoiselta radalta laitettua facebookiin ja instaan! Verryttelyssä olimme vielä täysin tietämättömiä tulevasta. Aamulla paikanpäälle saavuttuamme tuo puhtaanvalkea kenttä oikein kutsui ratsukoita. Pakkanen sai hevosesta hieman virkeämmän, mutta minulla on luottoratsu alla jonka olen tuntenut sen koko elämän ajan. Starttivuoro lähestyi ja lopulta saimme luvan lähteä kiertämään rataa. Järkytys olikin melkoinen kun näimme mihin kuntoon puhdas kenttä oli mennyt. Ensimmäisen luokan ratsukot olivat tuoneet kavioissaan kentälle purua, turvetta, hevosenlantaa... Mitä kaikkea nyt hevonen voi kavioissaan kuljettaa? Lumi oli likaista sohjoa. Sohjoa isolla S:llä, sillä radan ratsastaminen tuotti haasteita enemmän kuin osasin arvatakaan. Iso, melkein 180cm korkea hevoseni spurttaili lumella oikein urakalla ja liukui siirtymiset kuin mikäkin lumilautailija. Tunnelma oli joka tapauksessa mahtava, joten ei jäänyt harmittamaan, vaikka jäimme ilman kuvia radalta. Hevosille tehdyt joulupiparit ja ihmisille luodut puffatarjoilut olivat mahtavat.

20.12.2017 Jouluiset tarinakilpailut Jukolassa

Tehtävänanto: Voi pahus! Jotain elintärkeää unohtui kotiin ja kilpailumenestys on vaakalaudalla! Jäivätkö onnenkalsarit vahingossa kaappiin? Vai unohtuiko kiireessä peräti ratsun satula? Miten ratkaisit kinkkisen tilanteen? Kuvaile maksimissaan sadalla sanalla.
Olin edellesinä päivänä pestannut hevosista mitään tietämättömän mieheni pesemään ratsuni varusteet ja pakkaamaan ne autoon. Kisoihin lähdin varsin tyytyväisenä kun tavarat oli kiillotettu. Alkaessani suitsimaan huomasin, ettei suitsissa ollut kuolaimia lainkaan. Kisavarustus kyllä edellyttäisi kuolaimia. Luojan kiitos kyseessä oli helppo luokka, joten ei ollut kyse kangista. Hetken aikaa pähkäilimme hevosenhoitajan kanssa, että mitäs nyt. Vaihtoehtoina oli yrittää kysyä koulutuomarilta lupaa startata ilman kuolaimia tai mennä salaa ilman. Tuomarin silmälasit näyttivät kylmässä talvi-ilmassa sen verran huuruisilta, että päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Eikun vaan ohjat kiinni turparemmiin ja menoksi. Kaikki odottivat jännittyneinä keksisikö ratsuni jotain pääni menoksi, mutta onneksi hyvin koulutettuna kaverina suoriuduimme hyvin verrytelystä ja radasta tälläkin varustuksella. Eikä tuomari huomannut mitään!

20.12.2017 Jouluiset tarinakilpailut Adinassa

Tehtävänanto: Adinan koristelija on nyt hieman mennyt liiallisuuksiin koristeiden suhteen. Mitä kaikkia erikoisuuksia huomaat koristelussa tallialueella, piirrä tai kerro lyhyesti (max. 50 sanaa).
Jos olisin tiennyt, niin olisin napannut aurinkolasit mukaani. Jouluvaloja oli nimittäin joka lähtöön. Tuomarinpyödän vieressä "suloinen" lauma erilaisia yhdistelmiä vilkkuvia eläimiä, jokainen koulukirjain oli koristeltu pienellä kuusella jossa oli valot. Tottakai myös kouluaidat olivat vuorattu valoköynnöksillä. Olisi ollut aurinkolaseille kyllä käyttöä ja hevonenkin olisi varmasti ottanut itselleen samanlaiset.

Tehtävänanto: Mitä hevosesi kirjoittaisi joulupukin toivelistalle? Piirrä tai kerro viisi asiaa, mitkä listalta tulisi hevosesi mielestä löytyä, hauskin ehdotus voittaa!
Rakas joulupukki. Taas olisi aika kauneudelle ja rentoudelle. Tuothan minulle mukanasi kaviolakkaa kavioihini, showshinea häntääni, babyoilia turpaani, nyppyläharjan hieromista varten ja tontun joka harjalla minua hieroo.

30.12.2017 Hääaiheiset tarinakilpailut Orange Woodissa

Tehtävänanto: Vapaavalintainen suoritustapa, mutta sen täytyy jotenkin liittyä häihin ja hevosiin.
Hevosista mitään tietämätön, hyvä ystäväni oli menossa naimisiin. Ystävän hääsuunnitelmiin kuului, että hänet ajelutetaan näyttävästi hevoskärryillä hääpaikalle. Ja mistäs niitä hevosia löytyykään? Hyvältä ystävältä Oldfinion Dressagesta tietysti. Hieman kipakkaluonteinen ystävä ei vain millään meinannut uskoa, että meidän hevoset eivät ole tottuneet vetämään kärryjä perässä. Saati sitten, että tietäisivät mitä pitäisi tehdä kun valjakon koko olisi neljä hevosta. Lopulta ystävä vihdoin ymmärsi, että tämänkaltaiseen käyttöön ei meiltä hevosta löydy ja vaihtoehtona on etsiä kärryhevosia muualta. Pridezilla alkoi jo nostella päätään! Eihän kukaan muu käy. Hevosen vuokraaminen on kallista joten kyllä meidän nyt täytyy jonkunlainen hevoskuljetus järjestää morsiammelle. Ja ehkä sulhanenkin voisi laukkaa karauttaa paikanpäälle? Kumpikaan ei tietenkään ole koskaan edes käynyt hevosen selässä, ei morsian, eikä sulhanen. Huh huh... pitkällisen väännön jälkeen saimme lyötyöä lukkoon, että morsian ratsastaa paikalle kunhan käy ensin harjoittelemassa meillä. Ja naistensatulassa pitää tietysti mennä kun mekko on päällä! Morsiamen ratsuna sai toimia oma kasvattimme Oldfinion Masterpiece jonka luotin käyttäytyvän kuin enkeli vaikka morsian saisi päähänsä mitä. Ainakin se antaisi minulle kiinni jos morsian selästä tipahtaa kesken tyylikkään sisääntulonsa. Olimme sopineet, että se tulisi tapahtumaan käynnissä, mutta ei sitä ikinä tiedä muuttuuko mieli ja morsian yrittää vauhdikasta laukkapyrähdystä. Jäämme siis pelonsekavin tunnelmin odottamaan mitä tuleman pitää.

Kilpailut & näyttelyt

KRJ:n alaiset kilpailut, 43 sijoitusta
27.07.2017, Kultahuisku, KRJ, Grand Prix, 4/22
28.07.2017, Kultahuisku, KRJ, Grand Prix, 3/22
01.07.2017, Ephemeral, KRJ, Grand Prix, 2/19
07.07.2017, Ephemeral, KRJ, Grand Prix, 2/19
08.07.2017, Ephemeral, KRJ, Grand Prix, 1/19
02.07.2017, Helmwald, KRJ, Grand Prix, 3/14
06.07.2017, Helmwald, KRJ, Grand Prix, 1/14
09.07.2017, Helmwald, KRJ, Grand Prix, 1/14
10.07.2017, Helmwald, KRJ, Grand Prix, 3/14
01.07.2017, Auburnin Kartano, KRJ, Grand Prix, 2/26
04.07.2017, Auburnin Kartano, KRJ, Grand Prix, 2/26
10.07.2017, Colder Creatures, KRJ, Grand Prix, 3/11
14.07.2017, Colder Creatures, KRJ, Grand Prix, 2/11
14.07.2017, Colder Creatures, KRJ, Grand Prix, 2/11
16.07.2017, Colder Creatures, KRJ, Grand Prix, 3/11
18.07.2017, Colder Creatures, KRJ, Grand Prix, 1/11
18.07.2017, Colder Creatures, KRJ, Grand Prix, 3/11
11.08.2017, Chelmsford, KRJ, Grand Prix, 4/38
21.08.2017, Ros Cirein, KRJ, Grand Prix, 4/30
27.08.2017, Ros Cirein, KRJ, Grand Prix, 1/30
28.08.2017, Ros Cirein, KRJ, Grand Prix, 4/30
02.08.2017, Gestüt Helmwald, KRJ, Grand Prix, 5/40
03.08.2017, Gestüt Helmwald, KRJ, Grand Prix, 5/40
18.08.2017, Gestüt Helmwald, KRJ, Grand Prix, 2/40
18.08.2017, Gestüt Helmwald, KRJ, Grand Prix, 2/40
22.08.2017, Gestüt Helmwald, KRJ, Grand Prix, 3/40
19.08.2017, Chermia, KRJ, Grand Prix, 4/30
25.08.2017, Chermia, KRJ, Grand Prix, 5/30
14.08.2017, Lobrede, KRJ, Grand Prix, 3/30
15.08.2017, Lobrede, KRJ, Grand Prix, 3/30
19.08.2017, Lobrede, KRJ, Grand Prix, 5/30
21.08.2017, Lobrede, KRJ, Grand Prix, 2/30
25.08.2017, Lobrede, KRJ, Grand Prix, 3/30
29.08.2017, Lobrede, KRJ, Grand Prix, 4/30
02.09.2017, Everholt Estate, KRJ, Grand Prix, 5/30
04.09.2017, Everholt Estate, KRJ, Grand Prix, 1/30
08.09.2017, Everholt Estate, KRJ, Grand Prix, 1/30
09.09.2017, Everholt Estate, KRJ, Grand Prix, 4/30
10.09.2017, Everholt Estate, KRJ, Grand Prix, 5/30
14.09.2017, Everholt Estate, KRJ, Grand Prix, 3/30
19.09.2017, Everholt Estate, KRJ, Grand Prix, 3/30
25.09.2017, Everholt Estate, KRJ, Grand Prix, 4/30
27.09.2017, Everholt Estate, KRJ, Grand Prix, 3/30

Master on kilpaillut myös porrastettuja kilpailuja
Hevonen on tasolla:
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/public/h/masterpiece.php on line 621

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/public/h/masterpiece.php on line 621

Koulutustaso: Grand Prix
Pisteet:
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/public/h/masterpiece.php on line 623

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/public/h/masterpiece.php on line 623


Hevosen VRL profiiliin →

KRJ Cup
31.07.2017, Runoratsut, KRJ CUP, Intermediate II, 1/106
31.08.2017, Kuuralehto, KRJ CUP, Grand Prix, 1/92
31.01.2018, Runoratsut, KRJ CUP, Intermediate II, 17/170
30.04.2018, Kaihovaara, KRJ CUP, Intermediate II, 5/121
30.09.2018, Harmaatuulen Oriasema, KRJ CUP, Vaativa A, 4/77

VPV Cup
31.07.2018, VPV-Cup, Grand Prix, 2/59
31.08.2018, VPV-Cup, Grand Prix, 6/43

Tarina- & tuotosluokat
Tuotokset luettavissa tuotosluokat-välilehdeltä.
26.11.2017, Adina, 40cm, ERJ, 2/7
26.11.2017, Adina, 60cm, ERJ, 2/3
16.12.2017, Katriinan talli, helppo A, KRJ, 3/8
20.12.2017, Jukola, helppo B, KRJ, 3/3
20.12.2017, Adina, Helppo A, KRJ, 1/2
20.12.2017, Adina, Vaativa B, KRJ, 2/3
30.12.2017, Orange Wood, Vaativa B, KRJ, 1/1

VSN näyttelyt - rakenneluokat
27.10.2017, Kortenhorst, Reserve Champion 40 p.
04.11.2017, Oldfinion Dressage, Reserve Champion 38,5 p.
10.11.2017, Kortenhorst, Reserve Champion 39,5 p.
12.11.2017, VSN, Reserve Champion 40 p.
15.11.2017, VSN, Show Winner 3 40,5 p.
22.11.2017, Kaihovaara, Reserve Champion 39,5 p.
12.01.2018, VSN, Reserve Champion 39 p.
21.01.2018, Auric Dressage, Reserve Champion 39,5 p.
28.01.2018, Oldfinion Dressage, Reserve Champion 40 p.
28.01.2018, Adina, Show Winner 4 41 p.
15.01.2018, Armont Stud, Reserve Champion 37,5,
10.02.2018, Beaumont, Reserve Champion 39 p.
10.02.2018, Oldfinion Dressage, Reserve Champion 39 p.
14.02.2018, Beaumont, Reserve Champion 38,5 p.

VSN näyttelyt - ratsastusluokat
30.06.2017, Oldfinion Dressage, Overall Champion
08.10.2017, Waldenfeld, Overall Champion
17.12.2017, Oldfinion Dressage, Overall Champion

NJ näyttelyt
31.07.2017 Ponitila Adina, irtoSert (Pt: Vibaja)
31.08.2017 Kisakeskus Bailador, BIS3, MVA-SERT (Pt:: Sorel)
01.10.2017 Yateley Showjumpers, BIS4, MVA-SERT (Pt:: Sorel)
30.09.2017 Waldeinhill, irtoSert (Pt:: Lissu T.)

Varustekaappi ja hoito-ohjeet

Ruokinta

Heinä: 3kg + 3 kg + 2kg + 4kg
Kaura: 1l + 1l + 1l + 0,5l
Lese: 0 + 0,5l + 0 + 0
Kivennäinen: 2dl aamulla
+ aamuisin vitamiinilisä, kalkki & glucosamiini.

- Psylliumkuuri laidunkauden jälkeen.
- B-vitamiini karvanlähdönaikaan.

Muut hoito-ohjeet

- Kesällä ei loimea. Kylmällä ja tuulisella tai sateisella säällä vuoreton sadeloimi.
- Talliloimen päälle sadesäällä / nollakelillä vihreäruudullinen sadeloimi kaulakappaleella.
- -5-10 astetta sininen kevyttoppa talliloimen päälle.
- -10 -> musta paksu toppaloimi punaisilla hihnoilla päälle.

- Tarhataan aamuovuorossa isoon oritarhaan tallin vieressä.
- Kävelykoneeseen aina yksin.


VarusekaappiVarusteostokset suoritettu: MWS Boutique & Equestrian PRO

Virtuaalihevonen / a sim-game horse
Ota yhteyttä: yersinio