Oldfinion Dressage

Kerli Egal


Nimi Kerli Egal Rotu, sukupuoli holstein tamma Syntymäaika 10.01.2016
VH-tunnus VH16-044-0149 Säkä, väri 168 cm, ruunikko Ikä 4v 10.10.2016, 8v 10.11.2016,
Koulutustaso Intermediate II Omistaja yersinio VRL-06303, Oldfinion Dressage Kasvattanut/exom Rhaegal Stud


VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 26.03.2018
Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolla, 77p.


Kerli on tallin ensimmäinen hosltein.

Kerberos PB
KTK-II, KRJ-I
holst, 166cm, prn

Leviathan
VIR MVA ch., KTK-I, KRJ-I
holst, 168cm, m
Solar Spectacle
holst, 170cm, m
Vanira May
holst, 167cm, rn
Mask of Venom
VIR MVA ch., KTK-II, KRJ-I
holst, 164cm, rn
Alcott
holst, 169cm, rn
Dewdney
holst, 164cm, rn
Indis Prelude
holst, 164cm, prn
Voltaire
holst, 163cm, m
Montredon
holst, 165cm, mrn
Rose of Cimarron
holst, 162cm, km
Ophidiophobia
VIR MVA ch., KTK-III
holst, 165cm, m
Opioidhood
holst, 180cm, m
Chimène
holst, m

iii. Solar Spectacle on kuin ilmetty poikansa Leviathan. Suurikokoinen ori on näyttävä kaveri, joka on kisannut Intermediate tasolla eripuolilla Saksan maata. Solar on menestynyt kouluradoilla hieman keskivertoa paremmin, vaikkei sitä aivan Saksan kärkilistan hevosiin voidakaan rankata. Rakenteeltaan ori on todella korrekti, mikä on selvästikin periytynyt omassa tallissamme majailevalle Leeville. Siitospuolella Solar Spectacle ei vielä ole päässyt erityisemmin väläyttelemään kykyjään, sillä ori on melko tuore tapaus jalostuspuolella. Orin ensimmäinen jälkeläinen Leviathan antaa kuitenkin jo hieman lupauksia Solarin hyvistä periyttäjän lahjoista, sillä oma Leevimme on etenkin näyttelykehissä todistanut arvonsa.

iie. Vanira May on Gerhard Eisenbergin omistama ruunikko tamma, joka yhä asuu Leviathanin synnyintilalla. Vanira May tunnetaan Gerhardin nimikkoratsuna ja juuri tämän tamman kanssa mies ratsasti maineeseen ja kunniaan. Kouluratsun uransa jo päättänyt tamma on varsonut silloin tällöin, joskaan se ei varsinaista siitostamman uraa olekaan luonut. Vanhoilla päivillään Vanira on toiminut opetusratsuna Gerhardin omille lapsille ja tammaan saattaa silloin tällöin törmätä aluekoulukisoissa Eisenberg niminen ratsastaja selässään.

iei. Alcott on tehnyt Euroopassa menestyksekkään uran kouluratsuna. Etenkin viime vuosina ori on ollut paljon tapetilla hyvien kilpailusuoritustensa ansiosta. Jalostuksen osalta orista ei toistaiseksi ole paljoa kerrottavaa, sillä orin jälkeläiset ovat kohtalaisen nuoria, eivätkä ne ole vielä kilpakentille saakka ennättäneet.

iee. Dewdney vaihtoi nuorella iällä omistajaa hyvin tiuhaan tahtiin. Tamma asui ensimmäisen kymmenen elinvuotensa aikana viidessä eri maassa ja oli omistuksessa kaikkiaan seitsemällä eri henkilöllä. Dewdneyn mistaja vaihdokset eivät johtuneet huonosta käsiteltävyydestä, vaan puhtaasti tamman hyvistä suorituksista GP-tason kouluratsastuskisoissa. 14-vuotiaana tamma viimein myytiin nykyiselle asuinsijalleen Tanskalaiseen siittolaan, jossa Dewdney on siitä lähtien toiminut siitostamman tehtävissä.

eei. Opioidhoodia voisi luonnehtia yhdeksi Saksan tämänhetkisistä muotioreista. Hevosen suosio on kyllä helppo ymmärtää, sillä miltei 180 sentin säkäkorkeudellaan ja kiiltävän mustalla värityksellään se on todella komea ilmestys - eivätkä tätä pahenna myöskään orin upeat liikkeet. Opioidhood valloitti Saksan koulukentät kertarytinällä samana vuonna kun se nousi GP-luokkiin, ja saatuaan I-palkinnon kantakirjassa se on ollut ehdottomasti yksi viimeaikojen suosituimpia jalostusoreja.

eee. Chimène on kaunis kulomusta tamma. Se on kilpaillut hyvällä menestyksellä kansallisia vaativia luokkia - omistajansa mukaan hevosella riittäisi potentiaalia Grand Prix'n saakka, mutta Chimèneä halutaan mieluummin käyttää jalostukseen. Ophi on tamman ensimmäinen varsa, joten jälkeläisnäytöistä ei osaa sanoa vielä mitään. Chimène on kuitenkin kantakirjattu II-palkinnolle, joten oletettavasti sillä tullaan teettämään vielä useita varsoja.
© iii, iie, iei, iee: Skurvash, eei, eee: Indis Villains


Jälkeläiset & jälkeläisinfo

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
holstein ori Oldfinion Rubinthan Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa KV-II-palkinnolla.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan III-palkinnolla.
Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
holstein ori Oldfinion Mercurius Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa KV-I-palkinnolla.
KTK kelpoinen.
Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
fwb ori Finion Winken

Kilpailut, näyttelyt & laatuarvostelut

VSN näytelyt
11.12.2016, Whitehall, Show Winner 5
21.02.2017 Vähäpelto, Reserve Champion
15.05.2017, Miche'Le Warmbloods, Champion
09.08.2017, Miche'Le Warmbloods, Show Winner 3
110p.

NJ näyttelyt
09.05.2017 Miche'Le Warmbloods, irtoSert (pt: vibaja)
16.04.2017 Thirteen, irtoSert (pt: Jannica)
11.08.2017 Miche'Le Warmbloods, irtoSert (pt: Jannica)
15.11.2017 Atorina, BIS3, MVA-SERT (Pt: tirppa)
24.03.2018 Chelmsford, BIS1, MVA-SERT (Pt: Lissu T.)

Kilpaillut porrastettuja koulukilpailuja
maksimitasolleen Intermediate II
Hevosen VRL profiiliin →

KRJ Cup
30.11.2016, Fiktio, KRJ CUP, Helppo D, 1/69
31.12.2017, Fiktio, KRJ CUP, Vaativa A, 2/66

Päiväkirja, valmennukset & tuotosluokat

24.08.2016

Kerli muutti Oldfinion Dressageen. Tamma on hieman poikkeuksellinen hevonen tallissa sillä se ei ole tullut meille tilausvarsana. Tamma on Rhaegal Studin kasvatti ja se oli muuttanut aluksi trakehnereita kasvattavan tallin Rosenhofin tiloihin. Rosenhof oli kuitenkin lopetellut toimintaansa ja Kerli oli palautunut takaisin kasvattajalleen. Tamma oli myynnissä tovin ja kävin katsomassa sitä usein. Sanotaanko niin, että tamman suku teki vaikutuksen, mutta takaraivossa kutkutti ajatus, että mitä minä teen holsteinilla. Varsinkaan sellaisella joka ei suvullisesti ollut sopiva omaan jalostusohjelmaan. Tamman isänisä on upea ori Leviathan joka kyllä on oldieni suvussa toisen tamman kautta. Lopulta kuitenkin hulluus voitti järjen ja rustasin tammasta ostotarjouksen. Voi OD:ssa holstejakin kasvattaa. Hyviä kouluhevosia kaikin puolin!